Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Her er nettbutikkene med flest besøk i Norge

therese.karlsrud.haugen

Giganten seiler inn på syvende plass.

ANNONSE

Hvilke nettbutikker er mest populære i Norge? Det har sammenligningstjenesten Black-friday-sverige.se undersøkt. Nettsiden har fulgt med på trafikken til de ulike nettbutikkene i perioden juli-september og kommet frem til hvem som er blitt mest besøkte de siste tre månedene.

Nettsiden har også kartlagt hvilke netthandelsselskaper som er mest populære i Sverige og Finland. Ikke så overraskende går flere av de samme selskapene igjen på alle tre listene.

Både i Norge og Finland domineres også topp 15 av produkter til hjem og elektronikk, akkurat som i Sverige, skriver nettsiden.

På den norske listen går førsteplassen til Elkjøp.no, som har hatt 34,8 millioner besøk de siste tre månedene. Etterfulgt kommer Komplett.no med 27,1 millioner og Ikea.com med 20,8 millioner besøkende.

Til tross for at Amazon ikke har lansert i Norden enda, seiler selskapet inn på en syvende plass i Norge med 15,7 millioner besøkende. I Sverige er de på fjerde plass og i Finland på ellevte plass. Motegiganten Zalando er også en nettbutikk som er blant topp 15 i alle tre land.

Topp 15 mest besøkte nettbutikker (millioner besøk):

 1. Elkjop.no - 34,8
 2. Komplett.no - 27,1
 3. Ikea.com - 20,8
 4. Biltema.no - 19,7
 5. Zalando.no 17,8
 6. Power.no - 16,8
 7. Amazon.com - 15,7
 8. Clasohlson.com - 15
 9. Xxl.no -  14,1
 10. Jula.no - 13,3
 11. Ebay.com - 10,7
 12. Norwgian.no - 9,7
 13. Microsoft.com - 9,7
 14. Jysk.no - 8,9
 15. Europris.no - 8,2

Undersøkelsen er gjennomført med verktøyet SEMrush og har tatt utgangspunkt i totale besøk, ikke unike besøkende. Det vil si at samme kunde kan ha blitt regnet med flere ganger dersom han eller hun har besøkt nettsiden flere ganger per måned. Når det gjelder Amazon har man slått sammen data for deres tre største domener - .com, .co.uk og de.

Kilde: Black-friday-sverige.se

Del artikkel: