Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Her er Norges fem største e-handlere på Instagram

Linn Adine Andersen
linnadine@netthandel.no

"Alltid hatt en dedikert stemme i våre sosiale kanaler"

ANNONSE

Gjennom årene har Instagram utviklet seg fra å være et slags digitalt album for privatpersoner, til å bli en real pengemaker for bedrifter og merkevarer. Det vil si, for de som vet å benytte seg av mulighetene plattformen tilbyr.

Instagram fungerer for mange som et butikkvindu eller en inspirasjonsplattform – eller et sted hvor man kan ta med kundene "behind the scenes" for eksklusive innsyn i bedriftens hverdag. De siste årene har dessuten Instagram utviklet en rekke tjenester, for eksempel Instagram Shopping, hvilket skal gjøre det enklere for e-handlere å øke konverteringen.

Vi har luket frem de fem største e-handlerne på Instagram i Norge. På toppen av listen troner møbel- og interiørbutikken Home&Cottage som har vært på plattformen siden 2013, og som i dag har hele 238 000 følgere.

"Tester kontinuerlig nye funksjoner"

Kjedesjef i Home&Cottage, Roar Skjelland, forteller til Ehandel at det tilbake i 2013 var raskt vekst i interessen for interiør på Instagram. Selskapet delte inspirerende bilder både fra eget konsept og fra deres kunder, samt kommuniserte med følgerne gjennom kommentarer og konkurranser. Slik vokste kontoen hurtig.

De senere årene har vi jobbet aktivt med kontoen, og alltid hatt en dedikert «stemme» i våre sosiale kanaler. I starten var det én person som jobbet dedikert med våre sosiale kanaler, men nå er det en egen redaksjon som lager alt av bildemateriell, skriver tekster, jobber med nettsiden, annonsering og svarer på kundehenvendelser vi mottar i de sosiale kanalene, sier Skjelland.

Han forteller videre at det fokuseres sterkt på det som er pekt ut som deres målgruppe, slik at de kan lage tilpasset innhold på tvers av plattformer og ulike medier.

Vi tester også kontinuerlig nye funksjoner på plattformene, som for eksempel Facebook- og Instagram Shopping som gjør det enklere for kundene å klikke hjem, eller få mer informasjon om et produkt de ser avbildet – jo mer sømløs vi kan gjøre kjøpsopplevelsen for kunden i våre sosiale kanaler, jo bedre.

Her er topplisten – Norges 5 største e-handlere på Instagram

5. GetInspired (@getinspired_no) – 180 000 følgere

4. Norrøna (@norrona) – 198 000 følgere

3. Sandnes Garn (@sandnesgarn) – 201 000 følgere

2. Kremmerhuset (@kremmerhuset) – 204 000 følgere

1. Home&Cottage (@homeandcottagenorge) – 238 000 følgere

Del artikkel: