Her er Postens nye logistikksentral: “Rustet for ytterligere vekst”

Kan håndtere 20 000 pakker i døgnet.

I går var det duket for den offisielle åpningen av Postens nye logistikksenter på Sørlandet, nærmere bestemt i Lillesand Kommune. Anlegget er Postens største i Sør-Norge og skal være selve navet for distribusjon av brev, pakker og gods til Sørlandet.

Under navnet Posten og Brings Logistikksenter Kristiansand vil logistikksenturet huse 180 medarbeidere som skal sørge for en daglig produksjon på rundt 20 000 pakker i døgnet.

Annonse

Vi åpner nå et moderne logistikksenter som gir oss større kapasitet og bidrar til mer effektiv distribusjon av brev, pakker og gods på Sørlandet. Vi tar blant annet i bruk en pakkesorteringsmaskin som har potensial til å håndtere over 5000 pakker i timen. De siste årene har det vært en kraftig vekst i pakkevolumet vi har håndtert fra både enkeltpersoner og bedriftskunder i Agder og med vårt nye logistikksenter er vi rustet for ytterligere vekst, sier Tone Wille som er konsernsjef i Posten Norge.

Dessuten er det lagt stor vekt på grønne løsninger i Posten og Brings Logistikksenter Kristiansand. Det er tilrettelagt for en fremtid hvor det kun benyttes kjøretøy på fornybar energi og Posten har bestilt inn 65 nye elektriske lastebiler – hvorav fire vil settes i drift på den nye terminalen.

I tillegg påpekes punkter som at logistikksenteret er miljøsertifisert i standarden Very Good i henhold til BREEAM NOR. Det er solcellepaneler på taket og anlegget benytter vannbåren varme.

Abonner

Du går ikke glipp av nyhetsbrevet vårt?

Takk!