Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Her netthandler vi mest – og dette er den nye shoppingdagen

Thomas Elvestad, markedsdirektør i Klarna Norge.
Linn Adine Andersen
linnadine@netthandel.no

"Henger nok nøye sammen med tjenestetilbudet".

ANNONSE

I vårt langstrakte land er det Oslo fylke som kåres til netthandelstopp. I alle fall om vi ser på Klarnas shopping pulse, som viser at det netthandels mest per innbygger nettopp i Oslo, faktisk 11 prosent mer enn landsgjennomsnittet.

Ser man på kommuneoversikten er det Berlevåg i Trom og Finnmark som ligger på topp. Her netthandler innbyggerne 50 prosent mer enn gjennomsnittsnordmannen i første kvartal 2023.

Oslo har både under og etter pandemiperioden etablert seg som det fylket hvor det per innbygger netthandles mest på nett i Norge gjennom Klarna. Det henger nok nøye sammen med tjenestetilbudet her – at du ofte kan få produktet samme dag eller dagen etter bestilling, og at du derfor kan bruke nettet til mer hverdagskjøpene som kjøp av matvarer og lignende, sier markedsdirektør i Klarna Norge, Thomas Elvestad, i en pressemelding.

Handler sjeldnere

Undersøkelsen viser også at nordmenn handler sjeldnere på nett nå enn i fjor. Den andelen som handler ukentlig eller oftere er gått ned med 13 prosent. Men de som handler én eller flere ganger per måned står uendret på 72 prosent.

Selv om nordmenn i gjennomsnitt har en noe lavere netthandelshyppighet enn i fjor, viser dette at stadig flere velger å handle på nett innenfor alle kategorier. Samtidig går andelen ned for fysisk butikk i flere av kategoriene. Denne dreining tror vi blant annet skyldes at et stort flertall mener at netthandel både er bedre egnet til å finne de laveste prisene, og det er lettere å prissammenligne enn det er i fysisk butikk. Det er rett og slett smartere shopping, spesielt slik økonomien for mange oppleves nå om dagen, sier Elvestad.

De norske forbrukerne deler også i undersøkelsen at de handler mest klær og sko, underholdning- og skjønnhetsprodukter. Den mest populære dagen å handle på skifter fra søndag til mandag, men tidspunktet flest foretrekker å shoppe på ligger fremdeles rundt kl.21-22 på kvelden.

Del artikkel: