Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Her øker Elkjøp mest: ”Ingenting tyder på at vi har tapt mot Amazon”

Konsernsjef i Elkjøp Nordic, Erik G. Sønsterud.
therese.karlsrud.haugen

Slo alle rekorder i julen.

ANNONSE

Med omsetningsrekorder og økning i markedsandeler i alle land fortsatte Elkjøp Nordic veksten gjennom julehandelen. Perioden Elkjøp definerer som julehandelen strekker seg over ni uker, fra 1. november til 9. januar.

Elkjøp har vært en av coronavinnerne, noe som var tydelig da selskapet la frem sitt halvårsresultat i desember. Gjennom den viktige julehandelen fortsatte veksten, og Elkjøp Nordic landet på en total vekst i omsetning på hele 29 prosent mot samme periode i fjor.

Behovet for teknologi er større enn noensinne i situasjonen vi nå er i, og mange har utnyttet seg av gode tilbud blant annet under Black Week, sier konsernsjef i Elkjøp Nordic, Erik G. Sønsterud, i en pressemelding.

Elektronikkjeden opplever dog noen utfordringer knyttet til pandemien og restriksjonene.

I Danmark er for tiden alle våre butikker stengt, og vi selger kun på nett. I Norge og Sverige har vi kansellert eller tonet ned salgskampanjer som følge av smittevernhensyn.

LES OGSÅ: Nettbutikkene avslører: Slik gikk Black Week-salget

Økte mest i Sverige

Mens omsetningen øker mest i Norge, med 28 prosent, er det i Sverige det norske konsernet spiser flest markedsandeler, med en økning på 2,8 prosent hittil i finansåret. Dette til tross for den mye omdiskuterte etableringen av Amazon i Sverige i høst.

Det er gledelig å se at vi fortsetter å ta markedsandeler i Sverige hvor vi har fått en ny stor og viktig konkurrent. Deres etablering har ikke gått ubemerket hen, men det kan se ut som at de har valgt en myk start. Fra vår side tyder ingenting på at vi har tapt mot Amazon, men elektronikk er helt klart en viktig kategori for dem. Dette gir selvsagt økt konkurranse, og som antatt ser vi at deres ankomst er positivt for markedet totalt sett, sier Sønsterud og legger til:

Med vår kombinasjon av butikker, netthandel og rådgivning fra 12.000 kompetente medarbeidere er vi der kundene er og kan hjelpe dem hele veien, også etter at de har handlet. Vi er klare for Amazon og tror de bare vil gjøre oss enda bedre.

LES OGSÅ: Elkjøp søker nye ledere: "En del av en større prosess"

Årets julegave

Netthandelen fortsatte også å øke og endte med vekst på hele 97 prosent. Andelen av omsetningen som kommer fra nettbutikkene økte fra 19 til 30 prosent.

I pandemien har vi virkelig fått testet og utviklet oss, og dermed både bekreftet styrken vår og videre satsning på omnikanal handel. I tillegg har vi, som følge av korona, utviklet helt nye tjenester i dette grensesnittet. Klikk og hent på parkeringsplass og Live shopping via video-link startet opprinnelige som raske innovasjonstiltak som en respons på nedstengningen. I løpet av de siste månedene har de utviklet seg til å bli etablerte løsninger som vi investerer i og tror på for fremtiden.

Vekstvinnerne blant produktkategoriene viser tydelig at folk er hjemme, med en dobling i salget av kaffemaskiner samt over 40 prosent økning i salg av støvsugere og kaffemaskiner. Årets julegave ser imidlertid ut til å være spillrelatert, med 100 000 solgte spillkonsoller og 520 000 solgte spill.

Del artikkel: