Historisk salgsdag: “Den største netthandelsdagen for oss noensinne“

Økte med 17 prosent mot 2020.

Black Friday 2021 går inn i Klarnas historie som tidenes største, norske netthandelsdag – noensinne. I løpet av gårsdagen økte netthandelen gjennom betalingsselskapets systemer med hele 17 prosent sammenlignet med 2020.

Netthandelen startet allerede bra den første timen natt til Black Friday og tok seg deretter jevnt opp gjennom hele dagen, før den økte kraftig den siste timen før midnatt. Det er den største netthandelsdagen for oss noensinne, og viser med all tydelighet at flere nordmenn ønsker å gjøre unna handlingen sin på nett – inklusive julehandelen, sier Thomas Elvestad, markedsdirektør i Klarna Norge, i en pressemelding.

Annonse

LES OGSÅ: Netthandelen økte 982 prosent i natt - på nivå med fjorårets rekord

Tallene for Black Week, fra mandag til og med Black Friday, viser en økning på 12 prosent sammenlignet med fjoråret.

De siste par årene har vi sett at større deler av salgsvolumet og tilbudene også har spredd seg til dagene før selve Black Friday. Når Black Friday nå øker mer enn dagene tidligere i uken har det sannsynligvis sammenheng med hvordan nettbutikkene innretter tilbudene sine, sier Elvestad.

Klarnas statistikk viser dessuten at det er kategoriene barneprodukter, helse og skjønnhet samt elektronikk som økte mest i løpet av Black Week. Av alle som handlet var det de mellom 25 og 40 år som stod for flest antall kjøp, med 44 prosent av potten. På selveste Black Friday stod kvinner bak 63 prosent av alle kjøp.

Abonner

Du går ikke glipp av nyhetsbrevet vårt?

Takk!