Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Hjemleveringsbransjen merker trykket: “Kan gi kraftig boost“

Nå tjener Godtlevert og Adams Matkasse penger
Godtlevert-gründeren Kjetil Graver merker trykket.
Bjørn Skomakerstuen
Linn Adine Andersen
linnadine@netthandel.no

Tror situasjonen vi er i kan endre folks vaner permanent.

ANNONSE

Gründer i Godtlevert og operativ direktør i morselskapet Linas Matkasse Group, Kjetil Graver, ser ikke bort fra at coronaviruset kan være gjennombruddet for hjemlevering av mat. Dette skriver DN, i tillegg til at andelen dagligvarer handlet på nett fortsatt er liten til tross for kraftig økning i hjemlevering av dagligvarer de siste årene.

Vi merker et bra trykk. Alle som driver med hjemlevering opplever nå et kraftig løft, sier Kjetil Graver til DN.

Graver understreker at de ikke vil forsøke å utnytte situasjonen vi nå er i, men at de er klare for å ta et samfunnsansvar. Han mener også at dette kan være med å endre forbrukernes vaner innen netthandel av mat på mer varig basis.

Alt handler om vaner. Dette er ikke noe vi har tatt høyde for, men det kan gi en kraftig boost og være en gamechanger for netthandel med mat på permanent basis, sier Graven.

LES OGSÅ: Kolonial.no inngår samarbeid med ny dagligvarekjede

Selskapet har tidligere gått med underskudd og brukte 2019 på å rydde opp samt omstrukturere. I 2018 endte driftsresultatet på 10,9 millioner kroner, men grunnet avvikling i deler av virksomheten endte det med et underskudd på 6,3 millioner kroner.

2019 var et opprydningsår og restruktureringsår. Det tar tid å snu fallende omsetning, sier Graver som tror på lønnsom vekst inneværende år, sier Graven.

Også Kolonial.no og Morgenlevering opplever høyt trykk om dagen. Kolonial kunne allerede i slutten av februar melde om en økning i antall bestillinger på 250 prosent, og Morgenlevering hadde i samme periode en økning på 43 prosent i salg av gaveordre.

LES OGSÅ: Coronaviruset fører til mer frokost på døra: "Økte med 43 prosent" 

Del artikkel: