Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

H&M er tilbake: ”Bedre lønnsomhet enn på flere år”

Helena Helmersson, adm. direktør i H&M.
Foto: H&M Group
Linn Adine Andersen
linnadine@netthandel.no

Veksler opp.

ANNONSE

Det har vært tøft for motegiganten som under pandemien har meldt om kraftig omsetningsfall og milliardunderskudd – gang på gang. Denne gangen er det lystigere toner i det H&M legger frem kvartalsrapporten.

Når lavprisgiganten summerte sitt fjerde kvartal vises en tilvekst på 8 prosent, hvilket innebærer en omsetning på 54 milliarder kroner. Dessuten økte driftsresultatet fra 3,6 til 5,9 milliarder kroner.

Takket være raske og kraftige tiltak har vi kunnet håndtere pandemiens negative effekter. Vi avsluttet året sterkt med et salg som var tilbake på samme nivå som innen pandemien og med en bedre lønnsomhet enn på flere år, sier Helena Helmersson, administrerende direktør i H&M, i en pressemelding.

For hele året økte motekonsernets salg med seks prosent, og omsetningen landet på litt over 189 milliarder kroner. Driftsresultatet tok fart fra nærmere 3 milliarder til 14,3 milliarder kroner.

Nå er vi tilbake til et mer normalisert nivå med en sterk finansiell stilling og god lønnsomhet, hvilket gjør at vi kan ha fullt fokus på vekst igjen. Vi ser store muligheter til å vokse både bærekraftig og lønnsomt, sier Helmersson.

Som et resultat av de positive resultatene røper H&M-sjefen dessuten at konsernet i løpet av 2022 vil doble sine investeringer, med hovedfokus på teknologi og infrastruktur, fornybar energi og bærekraftige materialer.

Del artikkel: