Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

H&M kan åpne flere butikker igjen - strenge regler må følges

therese.karlsrud.haugen
therese@ehandel.com

Flagger samtidig nedleggelser.

ANNONSE

Om to uker kan H&M åpne dørene til sine butikker i Italia igjen. Dette etter rundt to måneders lockdown i landet. Som følge av coronapandemien har italienerne vært i karantene, noe som også har påvirket butikkene. H&M ble dermed tvunget til å stenge sine 181 italienske butikker. Det rapporterer Habit.

Det er dog åtte butikker som ikke vil se dagslyset igjen, men corona er visst nok ikke årsaken i følge H&M. Det skal blant annet handle om to butikker i Milano.

I Italia kommer H&M til å stengte 8 butikker i år, men det kommer ikke av Covid-19. Det er en naturlig del av H&M Groups virksomhet, ved å kontinuerlig  evaluere markeder og følge utviklingen hvilket kan resultere i både nedleggelser og åpninger, sier Dominic Roter, presseansvarlig på H&M Group, til vår søsternettside Ehandel.se.

I dag er 3100 H&M-butikker i verden stengt, men i følge Ehandel.se skal kjeden ha fått "positive signaler" på at de snart kan begynne å åpne opp i land som Tyskland, Østerrike, Danmark og Polen også. I Norge har H&M hatt butikken opp hele veien, men en underkant av 2000 ansatte er fremdeles permitterte.

Angående gjenåpning av stengte butikker så bygger våre beslutninger på anbefalinger fra myndigheter i de respektive markedene. Akkurat nå er situasjonen fortsatt utfordrende, men vi begynner å få positive signaler og har gradvis fått starte åpninger av butikker i en del land, sier Roter.

Nye sikkerhetstiltak

Butikkene, som kan åpne 18. mai i Italia, må imidlertid følge nye retningslinjer. Det innebærer at butikkmedarbeidere må holde minst en meters avstand til hverandre samt bruke hansker og munnbind. Butikkene må også rengjøres to ganger om dagen og klærne må desinfiseres etter prøving før de henges ut i butikken igjen.

De butikker som har mulighet skal også ha separat inngang og utgang. Lokaler som er mindre en 40 kvadratmeter får bare slippe inn én kunde om gangen.

Sikkerhetstiltakene kan dog variere fra land til land, og H&M vet ikke hvilke instruksjoner som kan komme til å gjelde på sine andre markeder.

Våre kunders og ansattes helse og sikkerhet er og kommer alltid til å være vår høyeste prioritet. Vi er naturligvis glade for muligheten til å kunne åpne flere butikker, men vi kommer også til å gjøre det når det anses som sikkert å gjøre det. Vi er fleksible og ydmyke for situasjonen og klar over at alt kan forandres fra dag til dag. På grunn av situasjonens raske utvikling, kan vi for øyeblikket ikke gå inn på ytterligere detaljer

Del artikkel: