Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

H&M lanserer maskin som skal forvandle gamle klær til nye

Pascal Brun, bærekraftsjef i H&M.
therese.karlsrud.haugen

For mellom 100-150 kroner.

ANNONSE

I dag innvier H&M  "Looop", en resirkuleringsmaskin som skal gjøre kundenes gamle klær om til nye, i en av kjedens butikker i Stockholm.

Teknologien skal rense plaggene og bryte ned fibrene til strimler, som igjen vil forme nytt garn og produsere nye klær. H&M meddeler at maskinen hverken vil bruke vann eller kjemikalier.

Looop er skapt av H&M Foundation i samarbeid med forskningspartneren HKRITA (The Hong Kong Research Institute of Textiles and Apparel) og Hong Kong-baserte Novetex Textiles.

Vi utforsker konstant ny teknologi og innovasjon som kan hjelpe moteindustrien å redusere behovet for nye ressurser. Det å få kundene med på dette er nøkkelen til endring og vi er spente på å se hvordan Looop vil inspirere, sier Pascal Brun, bærekraftsjef i H&M, i en pressemelding.

Prisen vil ligge på 100 kroner for H&M-medlemmer og 150 kroner for ikke-medlemmer. All inntekt skal gå til forskning på materialer.

Dette er et ledd mot H&Ms mål om å kun selge klær fremstilt av resirkulerte eller bærekraftige materialer innen 2030. I følge moteselskape lå man per 2019 på 57 prosent.

Del artikkel: