Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

H&M leverer bedre enn forventet i første kvartal: "Bedre rustet"

Foto: Istock
Fortsatte forbedringer står på toppen av to-do-lista.
David Gustavsson

Kalenderen viser straks april og H&M står klare med ferske tall fra første kvartal i sitt brutte regnskapsår, som løper fra 1. desember til og med 29. februar.

Ifølge Bloombergs sammenstilling forventet analytikerne en fortjeneste på 1,3 milliarder kroner i perioden. Men motegiganten druser på og lander med et driftsresultat på over 2,1 milliarder svenske kroner i første kvartal.

Salget skal ha blitt betydelig styrket av en vel mottatt vårkolleksjon, ifølge nytilsatte administrerende direktør Daniel Ervér.

LES OGSÅ: Forlater H&M etter 26 år: "Vært en krevende tid"

ANNONSE

Vi styrker alle deler av vårt sortiment, og vår designorganisasjons viktigste oppgave er å skape attraktive kolleksjoner, kommenterer Ervér i rapporten.

Omsetningen endte på 53,6 milliarder hvilket er en nedgang på 2 prosent mot foregående kvartal. Marginen styrket seg til 3,9 prosent, og motegiganten har et mål om å nå en driftsmargin på 10 prosent i løpet av året.

Gjennom fortsatt kostnadskontroll, bedre presisjon i våre kolleksjoner og tett samarbeid med våre leverandører står vi nå bedre rustet, skriver Ervér i rapporten før han legger til:

Vårt høyeste prioritet er fortsatte forbedringer innen kundetilbudet, butikkopplevelsen og vareforsyningskjeden for å styrke salget.

H&M vil imidlertid stenge 60 fysiske butikker i løpet av regnskapsåret 2023/2024 – som strekker seg frem til og med november i år.

Del artikkel: