Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

H&M-salget faller - skal stenge 250 butikker

Helena Helmersson, daglig leder i H&M.
therese.karlsrud.haugen

"De raske endringene i kundeatferden har akselerert"

ANNONSE

H&M rapporterer tallene for tredje kvartal samt årets første ni måneder. I tredje kvartal, som strekker seg fra 1. juni til 31. august, havnet omsetningen på 50,8 milliarder kroner, som er ned fra 62,5 milliarder kroner i fjor. Konsernets bruttoresultat landet samtidig på 24,8 milliarder kroner, hvilket er en nedgang på 22 prosent.

Ved kvartalets inngang var fremdeles 900 av gruppens 5000 butikker stengt. Per dags dato er det 3 prosent igjen av butikknettverket som holdes stengt, hvilket innebærer 166 butikker.

Totalt for de siste ni månedene har H&M omsatt for 134,5 milliarder kroner, som også er en nedgang fra 171 milliarder kroner mot tilsvarende periode i fjor. Under andre kvartal var hele 80 prosent av H&Ms butikker stengt på det meste.

De raske endringene i kundeatferden har akselerert av Covid-19. H&M-konsernet skal derfor nå øke tempoet i transformasjonsarbeidet ytterligere, med digitale investeringer, optimalisering av butikkporteføljen og stadig mer integrerte kanaler, skriver H&M i rapporten.

Til tross for at de fleste butikkene er oppe og går igjen, påpeker H&M at et stort antall fremdeles vil ha lokale restriksjoner og reduserte åpningstider i tiden fremover. Selskapet meddeler at de vil komme til å legge ned 250 butikker i 2021.

Del artikkel: