I dag: H&M stoppes av e-handelen i Kina

Ungdomsforeningen slår tilbake etter uttalelse fra motegiganten.

H&M har havnet i konflikt i Kina. Det er kommunistpartiets ungdomsorganisasjon som nå går i mot kleskjeden, der H&M og deres produkter tas bort fra store netthandelssteder som Taobao, JD.com og Pinduoduo. Det rapporterer Techcrunch.

Dette kommer etter at H&M uttalte sin uro over tvangsarbeid i bomullsindustrien i Xinjiang og samtidig meddelte at de ikke vil produsere noen varer i regionen. Uttalelsen ble publisert på kleskjedens nettside i fjor, men ser nå ut til å være tatt bort.

Annonse

EU har tidligere innført sanksjoner mot Kina på grunn av regimets interneringsleirer i Xinjiang, der uighuriske minoritetsfolk blir holdt igjen for å gi avkall på sin kultur og religion. Det er også rapportert at fanger både har blitt utsatt for tortur og drap.

USA og Canada har kalt det som foregår i Xinjiang "folkemord". Det har dog Global Times, som eies av det regjerende kommunistpartiet i Kina, avvist som "rykter med skjulte motiver".

Tidligere denne uken kom også nyheten om at Kina forbereder sanksjoner mot EU, som et svar på unionens sanksjoner mot landet "for menneskerettighetsbrudd".

Abonner

Du går ikke glipp av nyhetsbrevet vårt?

Takk!