Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Måtte holde 39 butikker stengt på årets viktigste dag -”svært krevende”

therese.karlsrud.haugen

"Gikk over all forventning på nett"

ANNONSE

I år falt morsdag og valentinsdagen på samme dag, to begivenheter som pleier å sende blomstersalget til nye høyder og som er viktige for Mester Grønn.

Grunnet coronarestriksjoner holdes 39 av kjedens butikker på Østlandet stengt. Mester Grønn forteller at salget på nett gikk over forventning, men at de kunne solgt for mye mer dersom alle butikkene var åpne.

Salget av blomster og sjokolade til morsdag og valentine gikk over all forventning på nett. Det var svært mange som ønsket å vise sin kjærlighet med blomster, enten det var til mamma eller til kjæresten, sier Lise Foss Andersen, webredaktør i Mester Grønn til Ehandel.

Det skal ha vært en stor økning i de åpne butikkene og i nettbutikken. I tillegg var det mange kunder som benyttet seg av Klikk og Hent samt Ring og Hent, som er alternative måter å handle på i de berørte områdene.

Vi hadde en enorm vekst i nettbestillinger denne helgen, både de som ønsket å sende blomster til noen andre, de som ønsket å få det levert hjem på døren og via klikk & hent.

Mester Grønn er en av mange butikkjeder som har blitt rammet av nedstengingen, som har pågått siden siste uken i januar. På det meste har blomsterkjeden holdt 52 butikker stengte og permittert 530 medarbeidere.

Myndighetene har sagt at kjøpesentre og varehus må holde stengt frem til 17. februar i Oslo og Viken og 22. februar i Bergensområdet. Mester Grønn forteller at situasjonen er krevende.

Det å ha 39 stengte butikker på årets viktigste blomsterdag er svært krevende, både med hensyn til bestilling av riktig mengde varer, ha den riktige bemanningen i riktig butikk og produsere og sende ut alle varene. Det var et enormt stykke arbeid som ble gjennomført den siste uken, og det gjelder i hele verdikjeden vår, avslutter Andersen.

Del artikkel: