Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Høyer må møte i retten – investeringsselskap krever 10 millioner

Ørnulf Høyer, gründeren bak Høyer Norge // Foto: Høyer.no
Gründeren beskriver kravet som overraskende og opprørende.
Linn Adine Andersen
linnadine@netthandel.no

Etter at flere franchisetakere i kleskjeden Høyer har gått konkurs følger beskyldninger mot gründeren Ørnulf Høyer som også kreves for 10 millioner kroner av det britiske investeringsselskapet Nordic Kolektive Investment (NKI). Dette skriver Finansavisen.

NKI skal ha investert 10 millioner kroner i Høyers nettbutikk høsten 2020, med lovnader om at ytterligere 30 millioner skulle følge. Disse pengene så Høyer aldri noe til, og et halvt år senere skal gründeren ha overført alle aktiva inkludert immaterielle rettigheter, til et selskap som han personlig kontrollerte fullt ut.

ANNONSE

Sommeren 2021 ble det åpnet konkurs i Høyer Norge. Før dette punktet hadde allerede Ørnulf Høyer krevd at NKI ble utløst som aksjonær, grunnet alvorlige samarbeidsproblemer og motsetningsforhold mellom de to eneste aksjonærene i Høyer Norge.

Oslo tingrett besluttet våren 2021 at NKI ikke kunne utøve sine aksjonærrettigheter før en endelig dom forelå, og var enige i Høyers påstander om at NKI ikke holdt sin del av avtalen om å stille varekreditt på 30 millioner kroner.

Mangelfulle opplysninger

Til gjengjeld svarte NKI med et erstatningssøksmål på 10 millioner kroner mot Ørnulf Høyer. Mandag 22. januar må Høyer møte i retten for å svare på om han har misbrukt sin innflytelse i et selskap – en påstand gründeren selv feier vekk.

NKI på sin side beskriver i sluttinnlegget at Høyer ikke var ærlig og oppga uriktige og mangelfulle opplysninger til investeringsselskapet før de valgte å gå inn med 10 millioner.

NKI svarte deretter med å gå til erstatningssøksmål mot klesgründeren. Kravet er på 10 millioner kroner. Det er denne striden Oslo tingrett neste uke skal ta stilling til.

I en e-post til Finansavisen avviser Høyer anklagene.

Vi er både overrasket og svært opprørte over at dette har blitt en sak som kjøres for retten. Men det er nå en gang slik at alle har lov til å sende inn en stevning om hva som helst hvis man ønsker, uavhengig av hvor mye substans det er i stevningen, skriver Ørnulf Høyer til Finansavisen.

Etter hele runddansen med NKI skal Høyer ha startet ny nettsatsing i et annet selskap. Etter opplysninger oppgitt i nettbutikken driftes den per i dag av selskapet Høyer Online AS, som etter en real dipp i 2020 omsatte for 48,4 millioner kroner i 2022.

Del artikkel: