Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Hun leder apotekkjedens bærekraftsarbeid: ”Krever at vi tar ansvar”

Line Østlund, ansvarlig for Apotek 1 sin nye bærekraftsatsing.
Foto: Apotek 1
Linn Adine Andersen
linnadine@netthandel.no

"Må forholde seg til bærekraft".

ANNONSE

I hele 23 år har Lise Østlund, opprinnelig sykepleier og økonom, arbeidet i Apotek 1. Her har hun hatt en rekke roller, blant annet som produktsjef for sykepleie og beredskap samt innkjøpssjef. Dessuten har hun hatt ansvaret for å bygge opp apotekkjedens nettbutikk.

Nå tar hun arbeidsforholdet enda et steg videre – hun skal lede kjedens bærekraftsarbeid.

Med vår størrelse blir selv små endringer betydningsfulle. Jeg gleder meg til å gripe fatt i dette viktige arbeidet, og ikke minst lære mer om et etter hvert komplekst og omfattende fagområde, kommenterer Østlund.

Apotekkjeden startet bærekraftarbeidet tilbake i 2020. Også da var Østlund med. Siden den gang har selskapet kartlagt ulike interessenter for å se hvilke områder som er strategisk riktig å fokusere på i bærekraftsarbeidet.

Dagens bedrifter må forholde seg til bærekraft da det nasjonalt og internasjonalt stilles økende krav til bærekraftig drift og rapportering og ikke minst krever kundene våre at vi som en kjent og solid merkevare tar et bevisst ansvar og sikrer at vi er en ansvarlig pådriver i bransjen som igjen bidrar til innovasjon, sier Østlund.

Internt i kjeden skal engasjementet være stort. Og Ellen Karine Ous, fag- kvalitet- og bærekraftsdirektør i Apotek 1, er svært fornøyd med at nettopp Østlund skal lede dette arbeidet for hele apotekkjeden.

Lise har både engasjementet, erfaringen og kunnskapen som skal til for å bekle en slik rolle. Vi har allerede merket hennes brennende engasjement på området, og ser frem til å finne gode løsninger for fremtiden, sier Ous.

Del artikkel: