Hun startet nettbutikk som student – passerer 2 millioner i år

På god vei mot målet om å nå 2,5 millioner i år.

Da Vilde Christiansen studerte markedsføring og ledelse bestemte hun seg for å åpne egen nettbutikk. Gjennom nettbutikken Aveluna selger hun notatbøker og planleggere med tilbehør som klistremerker, penner og tusjer.

Raskt ble konseptet suksess. I 2021 omsatte selskapet for totalt 1,5 millioner kroner. Med en positiv bunnlinje og fortsatt økende vekst har virksomheten i dag utvidet med nye konsepter og én deltidsansatt – og målet er å nå 2,5 millioner kroner i løpet av 2022.

Annonse

Noe av nøkkelen til suksessen mener Christiansen er deres tilstedeværelse på Instagram. Her har nettbutikken godt over 5 000 følgere bestående av trofaste kunder.

Instagram har absolutt vært den viktigste kanalen vår frem til nå, hvor vi også prøver å bygge oss opp på TikTok. Vi har en unik og personlig fremtoning, spesielt på Instagram. Veldig mange av de som følger oss er engasjerte og lojale, både følgere og kunder. De kjenner oss, vet hva vi står for og kjenner produktene våre godt. Instagram har vært en gull kanal for oss, forteller Vilde Christiansen, gründer og daglig leder i Aveluna, til Ehandel.

Det er ikke lenger like enkelt å bygge opp publikum på Instagram, slik det var "i gamle dager". Derfor beveger Aveluna-duoen seg nå over til TikTok, hvor de håper at algoritmen vil spille litt mer på lag med virksomheten, noe vi ser desto fler bedrifter gjøre ettersom de ønsker å nå bredere ut.

Ung kundegruppe

Mange av produktene vi finner hos Aveluna er tilpasset unge studenter. Dette er nettopp fordi disse utgjør over to tredjedeler av nettbutikkens kundegruppe. Designet av notat- og planleggingsbøkene er det i størst grad Christiansen selv som står for.

Den største jobben er gjort, men det er jo en pågående prosess. Nå for eksempel planlegger vi neste års produkter, hvilke endringer som skal gjøres og hvilke nye produkter vi skal ta inn. Det blir noen uker i året med intensiv jobbing akkurat med dette, sier Christiansen.

Med en omsetning på halvannen million i 2021 endte altså resultatet på positive 204 000 kroner i selskapets regnskap for 2021 (selskapet gikk fra ENK til AS i mai, 2021). Dette til tross for forsinkelser i leveringskjeden som førte til en noe dårligere vinter- og nyttårsesong enn hva man hadde håper på. Så langt i år har Aveluna omsatt for 2 millioner kroner, og man er altså på god vei mot målet for året.

V håper at potensialet er større denne vintersesongen, da vi i fjor ble rammet av en forsinkelse som varte helt til januar 2022. Målet om å nå 3 millioner i 2022 er nok ikke helt realistisk grunnet januarmåned som ble påvirket av forsinkelsen, men 2,5 millioner – det håper vi å nå.

Avslutningsvis deler Christiansen hvordan responsen er fra de voksne når hun forteller at hun faktisk selger såpass store mengder planleggere og notatbøker til unge mennesker. Papiret er definitivt ikke på vei ut – til tross for alle digitale hjelpemidler vi har tilgang på i dag.

Annonse

Det som er gøy er at det er unge forbrukere vi selger til. Når jeg forteller det til de litt eldre sier de ofte "men dette er vi jo ferdig med for lenge siden", så mange blir overrasket over at det er nettopp denne kundegruppen som handler og foretrekker papir, avslutter Christiansen.

Abonner

Du går ikke glipp av nyhetsbrevet vårt?

Takk!