Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Huset og hytta vinner denne ferien - over 40 prosent av nordmenn blir hjemme

Retailsjef i NetOnNet, Peter Andersson.
NetOnNet
Linn Adine Andersen
linnadine@netthandel.no

Årets sommer byr på oppussing av hage og hjem for mange nordmenn.

ANNONSE

Det er ingen tvil om at de fleste nordmenn enten skal feriere i eget land eller i egen hage i år. Virke konstaterte i en pressemelding i går at de forventer en økning i sommerhandelen på hele 7 milliarder kroner i år - og det er dermed gode muligheter for norske butikker i sommer.

Sommeren i år blir annerledes, og det har vært mye fokus på Norgesferien i år. Undersøkelsen vår viser samtidig at ganske mange ikke har store planer om å reise for mye. Hele 41 prosent sier at de primært skal være hjemme i sitt eget hjem i ferien. Kanskje mange ønsker å bare ta det rolig - etter noen svært annerledes måneder med hjemmekontor, begrensede inngrep i hverdagen og en del usikkerhet om hva de neste ukene bringer. Da er det nok mange som foretrekker hjemmesommer fremfor å sitte i en ferjekø ved Lavik, som Lillebjørn Nilsen var inne på, sier Peter Andersson, retailsjef for NetOnNet, i en pressemelding.

LES OGSÅ: Slik blir sommerhandelen i Norge 2020: "Utvilsomt positive tall"

Undersøkelsen YouGov har gjennomført på vegne av NetOnNet viser blant annet at 28 prosent vil tilbringe ferien på hytte i sommer. Den viser også at 13 prosent planlegger hotellferie, 8 prosent teltferie og 6 prosent bobilferie. I år er altså sommeren nordmenn skal oppleve ferieparadis i eget land.

LES OGSÅ: Dette skal nordmenn bruke penger på i sommer

Som tidligere nevnt hos Ehandel er det oppussing og oppgradering av hjemmet som står på plakaten for mange nordmenn i år. Dette merkes også hos NetOnNet.

Produkter vi merker at det selges spesielt mye av nå er griller, utekjøkken, robotgressklippere, høytrykkspylere, utebelysning og pizzaovner. Mange har nok hatt planer om å oppgradere uteplassen i lang tid, og ettersom årets ferie blir annerledes ser nok mange på dette som en god mulighet for å gjøre mest mulig ut av uteområdet de disponerer - både hjemme og på hytta, sier Andersson.

Del artikkel: