Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Hver femte nordmann har fått dårligere råd

Daglig leder Are Vittersø i Prisjakt.no.
therese.karlsrud.haugen

Planlegger innkjøp bedre enn før.

ANNONSE

Hver femte nordmann har fått dårligere råd etter at coronapandemien traff oss, på grunn av lønnskutt, permitteringer og oppsigelser eller andre grunner. Det viser en ny meningsmåling fra Prisjakt.

Det fremtvinger nye handlemønstre, økt prisbevissthet og bedre planlegging av innkjøpene. Nordmenn har også meddelt at de vil handle mer på nett fremover enn de har gjort tidligere.

LES OGSÅ: Nordmenn vil handle mer på nett fremover

Nesten 60 prosent av de som svarer at de har fått dårligere råd, forteller at de har blitt mer prisbevisste gjennom månedene med smitteverntiltak og krise. Bare 20 prosent av de som ikke har fått dårligere råd , sier at de har blitt mer prisbevisste. Krisen har gjort at nesten hver tredje nordmann sier de vil endre sin kjøpsadferd permanent, forteller daglig leder Are Vittersø i Prisjakt.no, i en pressemelding.

I følge Prisjakt sier nesten halvparten av befolkningen at de planlegger innkjøpene sine bedre nå enn før coronakrisen.

Det er nok en av hovedgrunnene til at nettet igjen tar en ny innersving på de fysiske butikkene, sier Vittersø.

Utsatte prosjekter

Samtidig har 400 000 nordmenn utsatt private oppussings- og ombyggingsprosjekter, mens 200 000 har droppet planlagt boligkjøp på grunn av presset økonomi.

En av 10 forteller at de har utsatt ombygging og oppussing, mens fire prosent utsatte henholdsvis kjøp av møbler, bil/motorsykkel og hvitevarer/forbrukerelektronikk. Når vi vet at omtrent hver tredje husstand blant cirka 450.000 husstander statistisk sett gjennomfører oppussingsprosjekter i løpet av et år, og hvert prosentpoeng representerer cirka 40.000 personer over 20 år, innebærer det et betydelig omsetningsbortfall for de berørte bransjene, påpeker Vittersø.

Del artikkel: