Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Nordmenn vil handle på nett: ”Den nye normalen”

therese.karlsrud.haugen
therese@ehandel.com

I følge PostNords Netthandelsbarometer.

ANNONSE

I følge PostNords Netthandelsbarometer vil 56 prosent av norske forbrukere ikke redusere netthandelen sin når samfunnet gjenåpnes.

2 av 3 forbrukere mellom 18 og 59 år vil fortsette å handle like mye, eller mer på nett enn det de gjorde under nedstengelsen, hvor mange kjøpesentre og butikker holdt stengt under pandemien. Dette viser at vi har lagt til oss nye vaner, sier PostNords netthandelsekspert Victoria Rummelhoff.

LES OGSÅ: Vekst for handelen tross nedstenging: "En bootcamp for norsk handel"

Pandemien har «tvunget» mange nye kunder ut på nett, hvor flere har brutt netthandelsbarrieren – og mange av disse vil fortsette å handle på nett også etter pandemien.

Hver tredje nordmann vil handle på nett etter pandemien på grunn av vareutvalget, bedre priser og at det er svært tidsbesparende. Samtidig er det spennende å se hva de ulike aldersgruppene foretrekker, forteller Rummelhoff.

Forbrukerundersøkelsen viser at forbrukerne mellom 15 og 39 år vil handle på nett på grunn av bedre vareutvalg og bedre pris.

Blant de eldre aldersgruppene ser vi at den viktigste årsaken er at de sparer tid, samt at det er praktisk i en hektisk hverdag, sier Rummelhoff.

Netthandel har blitt en stor del av hverdagen vår de siste årene, og etter at pandemien inntraff landet vårt for ca 15 måneder siden har veksten steget ytterligere. Rummelhoff mener vi vil få en ny «normal» også etter pandemien.

Over sommeren og utover høsten vil vi nok få en kortvarig nedgang innen netthandel. Nå som vaksineringen i større grad rulles ut og samfunnet igjen gjenåpnes vil nok mange nordmenn fokusere mer på sosialt samvær, opplevelser og underholdning - enn varehandel. I tillegg vil nok også mange oppsøke fysiske butikker og kjøpesentre igjen. Netthandelsvanene har permanent endret seg som en følge av pandemien, avslutter Rummelhoff.

Del artikkel: