Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.

SPONSET INNHOLD

Hvorfor PIM?

For e-handelsbedrifter er produktene de selger, en vesentlig del av virksomheten. Blant de mange forskjellige systemene e-handelsbedrifter bruker, er selve kjernen systemet som håndterer produktinformasjonen. For at de separate systemene skal kunne gagne hverandre, kreves det imidlertid at man bruker informasjonen på riktig måte. Et velintegrert PIM (Product Information Management)-system er med andre ord blitt en forutsetning for at bedrifter raskt skal kunne tilpasse seg nye forutsetninger og ikke miste fart.

Med et PIM-system får du en kraftig plattform for effektivt å håndtere produktinformasjon.  Peter Nilsson er prosjektleder og forretningsutvikler i Spot On og jobber til daglig med å utvikle den digitale virksomheten hos kunder, der blant annet PIM-spørsmålet ofte er en sentral del av prosjektet. Hvilke fordeler ser han med akkurat Litiums PIM? 

- En av de største fordelene er helheten, sier Peter Nilsson. Med Litium får du PIM, CMS og e-handel på en plattform. Du jobber med ett og samme login i et eneste verktøy med samme utseende mellom alle funksjoner. Det forenkler all administrasjon betydelig.

Kom i gang raskt med enkel implementering

Peter Nilsson vil også løfte frem at Litiums PIM kan begynne å brukes direkte etter installasjon. 

-I stedet for at du må skrive egen kode for å sette opp produktmalerr og produktegenskaper, drar du nytte av såkalte «field frameworks». Dette innebærer at du raskt kan endre strukturer i kategorier, endre data, språk med mer for å utforme PIM etter dine behov. 

Vil du vite mer om PIM? Last ned PIM-guiden

Fleksibel håndtering av produkter og kategorier – i sanntid 

Litiums PIM integreres med CMS og e-handelsplattform, noe som gjør at oppdateringer ses overalt med en gang. Med dynamiske produktlister skapes relevante produktutvalg for kunder, utvalg som er basert på sanntidsinformasjon – alt fra lagersaldo til tidligere kundeatferd. På den måten presenteres riktige produkter og tilbud for riktig anledning i riktig kanal. En annen ting å tenke på er at det PIM du velger, har god ytelse, sier Peter Nilsson. 

-Velg et PIM som klarer å håndtere mye data. Litiums PIM har for eksempel ingen begrensninger på hvor mange produkter det kan håndtere. Det gjør at den ikke bremser lasting av nettstedet som PIM er koblet til, og det går raskt å søke etter produkter i det. Dette er naturligvis viktig for et e-handelsnettsted, sier Peter Nilsson. 

Enkel mediehåndtering med smidige arbeidsflyter

En integrert mediehåndtering gir deg støtte for smidige og automatiserte beregningsflyter, noe som forkorter time-to-market og sparer manuelt arbeid. Med gjennomtenkte prosesser og arbeidsflyter går det enklere og raskere å håndtere hele produktsortimentet.

-En integrert løsning legger til rette for interne prosesser og skaper gode muligheter til å dele opp arbeidet, sier Peter Nilsson. En medarbeider kan fylle på med bilde og noen annen med tekst, men på samme sted. Å kunne oppdatere og publisere informasjonen på en enkel måte fører på sin side til enkle tydelige arbeidsprosesser. Resultatet er videre at sluttkunden får tydelig og korrekt informasjon. 

Integrert prishåndtering

Fordelen med integrert prishåndtering er at du slipper å hente informasjon fra andre systemer. Litiums løsning har full støtte for varianter, kundeunike priser, mengderabatter og pakkepriser – svært relevant for deg som selger B2B. Den er dessuten utvidbar, dvs. at hvis du har en spesialfunksjonalitet rundt priser, kan du legge til dette. Når all produktinformasjon håndteres fra ett sted, reduseres dobbeltarbeid, kvaliteten på informasjonen øker, og risikoen for feilaktig informasjon elimineres.  

Forenkler smart publisering i mange kanaler

Å kunne håndtere produkter og tilbud som selges i flere forskjellige kanaler på en enkel måte, er et must for dagens e-handelsbedrift. Integrasjonen til så vel e-handelsplattform som CMS gjør slik håndtering i Litium PIM svært fleksibel. Du kan enkelt publisere riktig tilbud med riktig informasjon i riktige kanaler – e-handel, internett, markedsplasser og sosiale medier. Du kan naturligvis også endre språk etter marked. 

Opplæring og rask support 

Vi passet også på å spørre Ludvig Blokk, Chief Product Officer i Litium, hvordan han mener at Litiums PIM skiller seg fra konkurrentene når det gjelder support og opplæring.  

-Vi tilbyr kurs på flere nivåer: både et på teknisk nivå og et kundetilpasset kurs for markedsføringsansvarlige, produktadministratorer og e-handelsbedrifter. Kundetilpassede kurs er veldig populære, og man lærer de viktigste og nyttigste funksjonene i Litium, slik at man raskt kan komme i gang og jobbe i sin egen løsning. 

Ludvig fortsetter:

For kundenes trygghet er det også viktig å ha en effektiv og tilgjengelig support. Kundene våre får hjelp med supportsaker i kontortiden (Sverige) og kan raskt løse problemer som har oppstått. Alt for at e-handelen skal fungere smidig uten opphold.

Les mer om PIM og last ned Lithiums guide her

 

Del artikkel: