Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Ikea berøres av viruset - stenger butikker

therese.karlsrud.haugen

Stenger halvparten av butikkene i landet.

ANNONSE

Coronaviruset herjer i Kina, og i skrivende stund rapporterer flere medier at over 130 personer har dødd og at rundt 6000 skal være rammet av smitten.

Det berører også handelen i landet, og senest torsdag kveld kunne svenske medier rapportere at kinesiske myndigheter ville tvinge Ikea til å stenge sitt varehus i den sterkt rammede byen Wuhan. Nå meddeler selskapet at de stenger halvparten av sine butikker i landet og stopper alle forretningsreiser dit.

Helsen og sikkerheten til våre kunder og medarbeidere er alltid høyeste prioritet for Ikea. Som svar på den kinesiske regjeringens oppfordring til effektiv kontroll av smittespredningen kommer Ikea Kina til å midlertidig stenge rundt halvparten av varehusene i Kina fra og med 29. januar, sier Jon Egerlid, pressekontakt hos Ikea Sverige, i en uttalelse som vår svenske søsternettside har mottatt.

Ikea Kina følger med på utviklingen og har kontakt med myndighetene i de berørte områdene og handler i samsvar med deres anbefalinger, sier han videre.

Kina har 30 varehus i landet samt 14 000 medarbeidere. Smittede ansatte får bli hjemme inntil videre, uten trekk i lønn.

Del artikkel: