Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

IKEA har nådd mål om nullutslipp: “En viktig milepæl”

Foto: IKEA
Linn Adine Andersen
linnadine@netthandel.no

Viktig med ambisiøse samarbeidspartnere, sier Posten.

ANNONSE

IKEA er blant tusenvis av aktører som setter seg grønne milepæler om å nå nullutslipp innen visse tider, ofte innen 2030. For IKEA er det 2025 som gjelder, da skal all hjemlevering fra møbelkjeden være utslippsfritt.

Nå er de altså et steg nærmere målet. Alle IKEA-kunder i Oslo får nå nemlig hjemlevering med 100 prosent elektriske kjøretøy. Elektrisk transport skal være den nye normalen i IKEA innen 2030 og de elektriske kjøretøyene som benyttes i Oslo er levert av Bring.

Vi gjør mange tiltak for å bidra til en mer bærekraftig verden. Nullutslipp-transport i Oslo er en viktig milepæl for oss, og ved normal pågang klarer vi nå å levere hjem med 100 prosent elektriske kjøretøy. Vi jobber med å sikre at vi også skal ha gode back-up løsninger i situasjoner som krever det, sier Siri Norhagen, bærekraftsjef IKEA Norge, i en pressemelding.

Det påpekes at det ved uforutsette hendelser kan være nødvendig å benytte andre kjøretøy, som for eksempel ved ekstraordinær pågang, når kjøretøy må tas ut av drift, og lignende.

Samarbeidet med Bring har pågått i flere år og de to vil levere utslippsfritt hjem til kunder i andre deler av landet også.

Vi er veldig glade å kunne utføre alle hjemleveranser fra IKEA i Oslo med elektriske kjøretøy. Rundt 40 prosent av kjøretøyene til Posten Norge går nå på fornybar energi og andelen øker fortløpende. For oss er det er viktig å ha ambisiøse samarbeidspartnere på miljøsiden og IKEA er definitivt en av dem, sier Kenneth Tjønndal Pettersen, pressesjef Posten Norge.

LES OGSÅ: Posten tester droneleveranser: "Gir oss verdifulle erfaringer"

LES OGSÅ: IKEA lover raskere levering fra 2023 – "skal bli best"

Del artikkel: