Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

IKEA i krisetiden - økte nettsalget med over 50 prosent

Carl Aaby, administrerende direktør i IKEA Norge.
Foto: IKEA Norge
Linn Adine Andersen
linnadine@netthandel.no

Leverer sterke resultater.

ANNONSE

Rett før helgen kunne IKEA dele sine resultater for regnskapsåret 2021, med en svært fornøyd administrerende direktør som forteller om en sterk digital vekst under pandemien. Nettsalget har nemlig økt med over 50 prosent.

Med en driftsinntekt på 8,94 milliarder kroner kan IKEA Norge skilte med en vekst på 2,2 prosent sammenlignet med forrige regnskapsår. Spesielt har varer innen hjemmekontorløsninger, oppbevaring samt utemøbler bidratt til økt salg. 

Jeg er utrolig imponert og stolt over årets resultat og mine kolleger, som gjennom 2021 har stått på og bidratt til at IKEA har møtt kundene der de er, enten det er fysisk i varehus eller på nett. Den digitale veksten har tatt fart under pandemien, og IKEA har i 2021 økt nettsalget med over 50 prosent, sier Carl Aaby, administrerende direktør i IKEA Norge, i en pressemelding.

En rekke varehus har i løpet av det siste året måttet holde stengt i perioder. Samtidig pågår en global forsyningskrise, og Aaby forteller at det har vært et krevende år. 

Samtidig har det vært et lærerikt år der alle våre medarbeidere har vist en imponerende endringsvilje og fleksibilitet, sier Aaby.

Fokus på digitale løsninger

IKEA har i løpet av året gjort en rekke tiltak for å møte kundene bedre digital. I tillegg til en ny IKEA-app, lansering av Skann & Betal og Klikk & Hent Drive Through, har selskapet satset hardt på digitale møter med kunder som ønsker profesjonell innredningshjelp. 

I tillegg gjorde vi vår hjeminnredningskompetanse mer tilgjengelig, ved å øke fokuset på digitale løsninger som planleggingstimer og ikke minst startet vi med live seminarer om hjeminnredning under pandemien. Samtidig jobber vi med flere fysiske møtepunkter hvor kundene kan få inspirasjon og hjelp, blant annet til å leve mer bærekraftig. Vi vurderer for eksempel å åpne flere mindre butikker i tiden fremover, avslutter Carl Aaby.

Møbelgiganten fortsetter å strekke seg mot målet om å være sirkulære innen 2030. Det siste året har kjeden økt fokuset på "IKEA kjøper tilbake", tjenesten hvor kundene kan selge tilbake opptil 10 år gamle IKEA-møbler. I tillegg er det åpnet for bestilling av reservedeler til deres møbler via nett. Som en takk for ekstraordinær innsats, deler dessuten IKEA ut en gave på 10.000 kroner til alle sine fulltidsmedarbeidere i januar 2022.

Del artikkel: