Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

IKEA lanserer ny kolleksjon - skal redde møbler fra søpla

therese.karlsrud.haugen

"The Trash Collection"

ANNONSE

IKEA har sagt at de innen 2030 vil strekke seg etter null avfall, bli 100 prosent sirkulære og klimapositive, for å bidra til et lavutslippssamfunn.  Samtidig kastes det hver dag IKEA-møbler som er helt fine eller bare mangler en reservedel.

Nå har IKEA dratt på "dumpster diving", for å redde nettopp disse møblene fra å bli søppel. Dette skal selges videre gjennom kolleksjonen som har fått navnet "The Trash Collection".

LES OGSÅ: IKEA lanserer ny tjeneste - skal leie ut møbler

Kolleksjonen består av ulike møbler som IKEA har funnet på gjenbruksstasjoner, dumpet i skogen eller forlatt langs veien. Akkurat nå står de på utstilling i IKEAs varehus, men i august skal de få en ny eier via Gjenbruksbutikken.

Med denne kolleksjonen ønsker IKEA å vise noen alternativer til å kaste møbler. Med enkle grep kan møblene fikses så man har glede av dem i lang tid fremover, og reservedelene får du gratis av oss. Om du likevel er ferdig med å bruke det, kan du selge det tilbake til oss. Det er bra for både deg, neste eier og planeten, sier Siri Norhagen, leder for bærekraft i IKEA, i en pressemelding.

Satsingen er en del av en større kampanje for å rette søkelyset mot at det kastes altfor mange møbler i dag, og spiller videre på allerede eksisterende tilbud hos IKEA, hvor kundene blant annet kan selge sine brukte møbler tilbake til IKEA eller få levert nødvendige reservedeler hjem i postkassen, kostnadsfritt.

Møblene i kolleksjonen vil bli solgt videre i Gjenbruksbutikken på lik linje som de andre gjenbruksmøblene hos IKEA, for å gjøre et poeng ut av at det noen anser som søppel kan ha en verdi for andre. Hvor slitt møbelet er reflekteres i prisen.

LES OGSÅ: IKEA kjøper tilbake gamle møbler - slik har det gått så langt

Del artikkel: