Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

IKEA og Felleskjøpet rammet av streiken – stenger varehus

Linn Adine Andersen
linnadine@netthandel.no

I en svært viktig tid på året, påpeker Felleskjøpet-direktør.

ANNONSE

Mandag morgen tas over 20 000 LO-medlemmer ut i streik da YS og NHO etter 17 timers mekling på overtid ikke klarte å komme til enighet.

Streiken rammer blant annet industrigiganter, bryggerier og polet-leverandører samt ferger. IKEA og Felleskjøpet er også blant de rammede. Rundt 600 organiserte IKEA-medarbeidere er tatt ut i streik og det samme gjelder cirka 90 medarbeidere ved Felleskjøpet.

Felleskjøpet er nødt til å stenge et fåtall butikker opptil flere dager per uke samt innføre avvikende åpningstider ved 12 av butikkene.

Dette er en svært viktig tid på året – både for våre kunder og for oss i Felleskjøpet. I tillegg til fortsatt lamming mange steder, er det meldt sol og varme temperaturer den kommende uka. Da starter den viktige våronna hvor grunnlaget for matproduksjonen blir lagt, sier Gard Olstad, direktør for detaljhandel i Felleskjøpet Agri, og fortsetter:

Ved de berørte butikkene vil vi legge til rette så godt vi kan for å opprettholde et godt tilbud til våre kunder, og sikre at vi forblir leveringsdyktige overfor den norske bonden og forbrukerne i denne viktige tiden.

Hos møbelgiganten rammes varehusene Ikea Furuset og Ikea Slependen i tillegg til kundesenteret og planleggings- og bestillingspunktet i Oslo. Varehuset på Furuset og planleggings- og bestillingspunktet stenges helt under streiken.

Det er beklagelig at man ikke kom til enighet. Arbeidsgiversiden ved NHO har strukket seg så langt det er forsvarlig. IKEA Norge er, som alle andre bedrifter, opptatt av å sikre trygge og stabile arbeidsforhold, møte kundenes behov og ha bærekraftig og lønnsom drift. Med høy kostnadsutvikling, inflasjon og økende renter er det viktig at vi får på plass en avtale som også ivaretar disse utfordringene. Vi håper at partene snart er tilbake ved forhandlingsbordet og i mellomtiden vil vi fokusere på å ivareta kundene og medarbeiderne våre på best mulig måte, sier Carl Aaby, administrerende direktør i IKEA Norge.

Trappes opp fredag

YS-leder Hans-Erik Skjæggerud mener deres krav om økt kjøpekraft og en fornuftig balanse mellom sentrale og lokale tillegg var svært moderate.

Det er sterkt beklagelig at NHO har ført oss ut i arbeidskamp, sier Skjæggerud i en pressemelding.

Også LO legger skylden på NHO for konsekvensene som følger av streiken.

LO krevde økt kjøpekraft for alle sine medlemmer og et løft for de lavlønte. NHO har valgt å avvise våre krav, og sender dermed landet ut i streik, sier LO-leder Peggy Hessen Følsvik.

Streiken vil trappes opp fredag. Da vil totalt 38 500 LO-medlemmer være tatt ut i streik.

Del artikkel: