Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

IKEA og H&M holder åpent i Russland – avventer situasjonen

Linn Adine Andersen
linnadine@netthandel.no

Kan koste, mener ekspert.

ANNONSE

IKEA og H&M holder sine butikker åpne i Russland. Dette kan koste dem dyrt, og varemerket skades, forteller varemerkeeksperten Eva Ossiansson til TT.

Forrige uke fikk Ehandel bekreftet fra både IKEA og H&M at de har valgt å holde sine butikker i Ukraina stengt grunnet sikkerheten til de ansatte. Til TT forteller H&M nå at de holder butikker i Russland åpne, men at de ikke ønsker å uttale seg ytterligere om dette.

De bør fundere over hvilke verdier de vil assosieres med, sier Ossiansson til TT.

Det store nyhetsbildet viser nå flere, store europeiske aktører som trekker seg ut av Russland eller utestenger det russiske markedet. IKEA derimot forteller til TT at de føler et ansvar ovenfor sine ansatte og sine underleverandører i Russland. Derfor ønsker de ikke å stenge dørene til butikkene.

Kan koste dyrt

Ossiansson har en doktorgrad i økonomi ved Handelshøyskolen i Göteborg, og er spesialist på varemerker. I følge eksperten kan de åpne butikkene koste varemerkene dyrt, og aktørene bør stille seg spørsmål om hvilke verdier de ønsker å forbindes med.

Det finnes allerede en debatt om H&M, folk kan tenke "ikke nå igjen". IKEA derimot vil være det gode selskapet som finnes i menneskers liv, de har hatt en kampanje som het "der livet skjer". Nå skjedde livet i Ukraina.

IKEA opplyser videre til avisen at de avventer situasjonen og utviklingen før de tar videre avgjørelser.

Del artikkel: