Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

IKEA og Vipps' markedsstunt: “Like enkelt som det er genialt”

På vei til Sørenga solgte IKEA badehåndklær.
Foto: Pressebilde
Linn Adine Andersen
linnadine@netthandel.no

Skapte stor begeistring.

ANNONSE

IKEAs nettkunder kan nå betale med Vipps – et samarbeidet som ble markert med en tydelig kampanje i bybildet da Osloborgerne enkelt kunne plukke med seg varer fra IKEA – og vippse via en QR-kode.

Badeglade i sommervarmen kunne altså på vei mot Sørenga plukke med seg badehåndklær, på Aker Brygge var det utstilt lamper og ved Kubaparken kunne man kjapt kjøpe det man manglet til grillingen, nemlig ketchup, servietter og pledd. Kampanjen har ifølge begge parter vært svært vellykket.

Vi ville feire at IKEAs kunder endelig kan betale på en veldig, veldig enkel måte med Vipps på IKEA. Vi tenkte at det lå et stort potensiale i å slå de to merkevarene sammen, ikke minst siden vi begge brenner for å gjøre hverdagen litt enklere for folk, forteller Hanne Danielsen, markedshode i Vipps, til Ehandel.

Det er reklamebyrået TRY som står bak kampanjen, med en idé som falt i smak hos alle parter.

Siden Vipps og IKEA begge har TRY som reklamebyrå, fikk de oppgaven med å finne ut hvordan vi kunne fortelle om nyheten på en måte som vekket oppsikt og begeistrer. De kom opp med denne idéen, som vi umiddelbart falt for. Den er like enkel som den er genial, og det føles både «IKEAsk» og «Vippsete» ut å gjør dette, sier Danielsen.

Kampanjen bygger på tillit – og Danielsen var sikker på at de norske forbrukerne var klar for løsningen ettersom de fleste under pandemien er blitt vant med å betale via QR-koder og Vipps.

Stort engasjement

Ina Lima, fungerende markedskommunikasjonssjef i IKEA Norge, er på lik linje med Danielen svært fornøyd med oppmerksomheten de sammen har skapt.

Målet med kampanjen var å fortelle at man nå kan betale med Vipps på IKEA.no. Sammen med Vipps ønsket vi å bruke denne muligheten til å skape litt smil og engasjement i bybildet. De mest populære lokasjonene var Kubaparken hvor man kunne ta med seg grillutstyr og Sørenga hvor man kunne ta med seg håndklær til badeturen, fortelle Lima.

Ved spørsmål om vi vil se noen lignende igjen senere konstaterer kommunikasjonssjefen at det er fristende, men at det i denne omgang kun var tiltenkt den enkelte kampanjen.

De ulike standsene med produkter er nå pakket vekk og selskapene fokuserer nå på å spre budskapet i form av videoinnhold på sosiale medier.

I Vipps jobber vi alltid med å skape forenkling som begeistrer – og det klarte vi sammen med IKEA til gangs med dette påfunnet. Veldig, veldig mange nysgjerrige stoppet opp og tittet, tok bilder, filmet til sosiale medier og scannet QR-koder. Og ja – en del varer ble også solgt, avslutter Danielsen.

 

Del artikkel: