IKEA om prisøkningen: “Vil treffe hele sortimentet“

Øker i snitt 9 prosent.

Helt siden november har det vært klart at IKEA ville øke prisene grunnet høye kostnader innen logistikk og frakt. Det har vært usikkert om en prisøkning ville være aktuelt på tvers av alle markeder, men nå er det altså klart at også de norske varehusene skrur opp prisene, henholdsvis i takt med møbelkjedens gjennomsnittlige globale prisendring.

Effektene av Covid-19 fortsetter å utvikle seg og påvirke bransjer over hele verden. Siden starten av pandemien har IKEA klart å absorbere de betydelige kostnadsøkningene vi har opplevd i hele leverandørkjeden, samtidig som prisene holdes så lave og stabile som mulig, forteller Carl Aaby, administrerende direktør IKEA Norge, til Ehandel, og fortsetter:

Annonse

Vi er imidlertid ikke immune mot den makroøkonomiske utviklingen som bedrifter, varehandel og allmennheten står overfor og IKEA øker også prisene. Det globale gjennomsnittet ligger på rundt 9 prosent med variasjoner på tvers av produktkategorier og fra land til land, noe som gjenspeiler lokalt inflasjonspress og graden av problemer med råvare- og forsyningskjeden.

LES OGSÅ: Én milliard til nytt sentrallager – her er IKEAs Norgessatsing

Det er ifølge Aaby ingen spesifikke kategorier som vil rammes, men en generell prisøkning som varsles.

Forbrukerne også i Norge opplever en gjennomgående prisøkning på en rekke varer og tjenester som et resultat av den globale forsyningskrisen. Foreløpig har vi ikke fått voldsomme reaksjoner fra våre kunder. Prisendringene vil treffe hele sortimentet, men vårt fokus vil alltid være å sikre et konkurransedyktig tilbud for de mange, sier Aaby.

Abonner

Du går ikke glipp av nyhetsbrevet vårt?

Takk!