Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Møbelgiganten vil rive sitt mest besøkte varehus – og bygge Ikea Furuset 2.0

Nils Vibe-Rheymer, pressekontakt i Ikea Norge. // Foto: Ikea Norge
"For tidlig å si når et nytt Ikea Furuset kan stå ferdig".
Linn Adine Andersen
linnadine@netthandel.no

I fjor høst kunngjorde Ikea at det var dags å legge ned gratisbussene som i årevis har fraktet kundene direkte til de populære varehusene, også deres mest besøkte varehus på Furuset i Oslo.

Nå planlegger de også å rive hele varehuset – men ikke til fortvilelse – for et større og flottere bygg skal gjenreises på samme tomt.

Dette er, om alt går etter planen. Til Nettavisen forteller pressevakt i Ikea Norge, Nils Vibe-Rheymer, at et planforslag er overlevert Oslo kommune. Det var Estate Nyheter som omtalte saken først.

Det nye varehuset er planlagt på tomten som Ikea Furuset ligger på i dag, og vil bedre ivareta behovene til kunder, medarbeidere og nabolaget. Med 2 millioner besøkende i året er Ikea Furuset blant de mest populære Ikea-varehusene i Europa, sier Vibe-Rheymer til avisen.

ANNONSE

Jobber med å sikre midlene internt

Ikeas planer innebærer blant annet å flytte parkeringsplassene under det nye bygget, som også vil inkludere plass til det som i dag er to separate varelagre et stykke unna varehuset.

Med det nye varehuset vil alt samles i ett bygg, noe som vil gi langt mindre trafikk på veiene i nærområdet og bidra til bedre trafikkforhold i hele Groruddalen, sier Vibe-Rheymer.

Den nye løsningen vil forhåpentligvis også bidra til en mer fornøyelig handletur for kundene som skal drasse med deg større ting enn lamper og pyntegjenstander hjem fra besøket.

Ifølge den svenske møbelgiganten er det for tidlig å si noe om når en eventuell rivningsprosess og gjenoppbygging av Ikea Furuset vil finne sted. Planforslaget ligger foreløpig til behandling i Oslo kommune.

Parallelt med behandlingen av planforslaget, vil vi jobbe for å få på plass den endelige investeringsbeslutningen internt i Ikea. Det er for tidlig å si når et nytt Ikea Furuset kan stå ferdig da det avhenger av en rekke interne og eksterne prosesser, avslutter Vibe-Rheymer.

Del artikkel: