Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Indiska-sjefen om nedleggelsen i Norge: “Utrolig synd“

Karin Lindahl, administrerende direktør i Indiska.
therese.karlsrud.haugen

Satser på netthandel.

ANNONSE

Coronapandemien ble kroken på døren for Indiskas fysiske butikker i Norge. Det svenske selskapet har tapt 50 millioner på sin norske virksomhet de siste årene.

LES OGSÅ: Tapte 50 millioner - nå stenger kjeden i Norge

Kles- og interiørkjeden har fem norske butikker, plassert i Gjøvik, Strømmen, Bergen, Trondheim og Oslo. Det er disse som nå legges ned. Selskapet forklarer at sviktende trafikk på grunn av Covid-19, gjør at butikkene ikke lenger er egnet til bærekraftig drift.

Det er alltid utrolig synd å måtte stenge butikker, som er noe vi selvsagt forsøker å unngå i størst mulig grad. Selvfølgelig vil vi ha fysiske butikker i Norge, men slik situasjonen ser ut akkurat nå er det umulig for Indiska. Vi har mange lojale kunder i Norge og vi jobber hardt for å endre hvordan Indiskas tilbud skal være så tilgjengelig som mulig for alle trofaste kunder i Norge, først og fremst gjennom utvikling av netthandelen, sier Karin Lindahl, administrerende direktør i Indiska, i en pressemelding.

Butikkene skal ha hatt vekst i august og september, mens oktober var på linje med salget i 2019. Likevel skal den norske delen ha prestert dårligere enn resten av kjeden, som har totalt 75 butikker i Sverige, Finland, Island og Tyskland i tillegg til Norge.

Netthandelen i Norge har vært positiv og viser en 50 prosent økning siden mars. Men selv om netthandelen i Norge er sterk, kompenserer det ikke fullt ut for den sviktende trafikken til de fysiske butikkene, skriver selskapet.

Indiska har ikke satt noe dato for avviklingen, men er allerede i gang med å selge ut varer.

Del artikkel: