Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Instabox etablerer seg i Norge - skal nå 2 millioner kunder

Instabox-gründerne Johan Lundin, Alexis Priftis og Staffan Gabrielsson.
Foto: Instabox
therese.karlsrud.haugen

Svensk milliard-startup vil erobre norsk netthandel.

ANNONSE

Det svenske oppstartsselskapet Instabox, som tilbyr sammedags-levering fra nettbutikker til smarte oppbevaringsskap, etablerer seg for fullt i Norge med mål om å nå to millioner nordmenn i år. Samtidig tar selskapet steget inn i Danmark. 

Til forskjell fra vanlige leveringstjenester tilbyr vi i Instabox levering til pakkeskap samme dag som bestilling. Det betyr at du bestiller et produkt, og samme dag kan hente det fra et skap på eksempelvis Oslo City. Du slipper da å stå i kø på postkontoret eller matbutikken, forklarer Alexis Priftis, daglig leder og medgrunnlegger av Instabox, i en pressemelding.

LES OGSÅ: Dyrekassen.no savner mer samarbeid: "Derfor bygger Sverige milliardbutikker på nett og Norge millionbutikker"

"Skal bli like vanlig som å kjøpe brød"

Instabox har allerede rullet ut flere pakkeskap på Østlandet, blant annet på kjøpesentre i Oslo, Asker, Sarpsborg og Fredrikstad, men planen er å bygge opp et nettverk i hele landet innen få år. Norgessjef i selskapet, Benjamin Dale, har store ambisjoner.

Innen sommeren vil vi ha over 50 pakkeskap og dekke hele Østlandet fra Elverum i nord, til Skien i vest, Halden i sør, og Kongsvinger i øst. Før året er omme vil vi ha mellom 200 og 300 skap i samme region, så vi totalt dekker to millioner nordmenn, forteller Dale.

Norgessjefen meddeler at målet er at hele Norges befolkning skal kunne dra nytte av levering samme dag, uten unødvendige køer.

Ambisjonen vår på sikt er å dekke hele Norge. Det betyr at vi ekspanderer videre ut av Østlandet og mot områder rundt Kristiansand, Stavanger og Bergen allerede neste år. Å hente pakker fra Instabox skal bli like vanlig som å kjøpe brød i butikken, sier Dale.

LES OGSÅ: Posten ruller ut 100 nye pakkebokser

Verdsatt til 1 milliard kroner

Det svenske teknologi- og logistikkselskapet ble lansert i 2015 av Alexis Priftis, Johan Lundin og Staffan Gabrielsson. På fem år har de bygget opp selskapet til å dekke 85 prosent av den svenske befolkningen og inngått partnerskap med over 50 netthandelsaktører, inkludert H&M, IKEA og Boozt.com.

I april avsluttet de sin hittil siste finansieringsrunde som verdsatte selskapet til over 1 milliard norske kroner.

Ekstra kapitaltilførsel gjør det mulig å ha en offensiv og langsiktig vekststrategi. Nå gleder vi oss stort til å etablere oss i det norske og danske markedet, hvor vi kan dra nytte av både eksisterende og nye, lokale partnere for å bygge ut distribusjonen, sier Priftis.

Den digitale hudpleieklinikken, SkinCity, er en netthandelsaktør som allerede har tatt i bruk leveringstjenesten i Norge.

Etableringen av nye, innovative leveransetjenester som Instabox er positive nyheter for oss. Det betyr at vi kan tilby flere, smidigere og mer effektive fraktalternativer for våre kunder. Det er nok mange kunder hos oss som kommer til å benytte seg av Instabox for levering, slik at de slipper kø ved vanlige utleveringssteder, sier Zrinka Wergeland, daglig leder i SkinCity Norway.

LES OGSÅ: Digital hudpleietjeneste vokser i Norge - sikter mot 50 millioner i år

Del artikkel: