Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Investerer én milliard i nytt lager – firedobler kapasiteten

Susanne Ehnbåge, CEO i Lindex.
Foto: Lindex
Linn Adine Andersen
linnadine@netthandel.no

Lindex gjør sin største investering noensinne.

ANNONSE

Lindex har de siste årene gjort sterk fremgang og levert de beste resultatene noensinne. Dette etterfølges nå av selskapets største investering noensinne – et nytt, høyatomatisert omnilager er på vei opp i Alingsås, Sverige.

Investeringsbeløpet lyder på 110 millioner euro, altså rett over én milliard kroner. Årsaken for etableringen av det nye lageret skal være å sikre effektiv distribusjon og lagerstyring i Lindex' fortsatte vekst fremover.

Virksomheten vår vokser, og for å øke leveringskapasiteten vår i tråd med vår globale og digitale utvidelse vil vi bygge et nytt høyautomatisert omnilager, hvor alle varer er tilgjengelige for alle salgskanaler. Den nye logistikkplattformen vår vil muliggjøre fortsatt vekst i flere kanaler og skape nye forretningsmuligheter.

Det er den største investeringen i Lindex' historie og et avgjørende skritt for å oppfylle våre langsiktige vekstplaner og for å sikre fremtiden til logistikkvirksomheten vår. Det er veldig spennende og en viktig milepæl på reisen vår som et globalt, merkevareledet og bærekraftig moteselskap, sier Susanne Ehnbåge, CEO i Lindex, i en pressemelding.

LES OGSÅ: Lindex rapporterer: "Vi er midt i en stor transformasjon"

Lageret skal håndtere vareforsyningen til alle selskapets butikker, deres netthandel samt deres tredjepartssamarbeid med globale moteplattformer. Med et størrelsesomfang på 40 000 kvadratmeter er lageret planlagt satt i drift i 2024. Det poengteres at lageret i tillegg til å være høyautomatisert, også skal være klimasmart.

Vi har høye krav til vårt fremtidige omni-lager, som skal erstatte vårt nåværende lager i Partille og vårt e-handelslager i Borås, hvor vi nærmer oss maksimal kapasitet. Med det nye anlegget vårt i Alingsås vil vi i utgangspunktet kunne firedoble kapasiteten til e-handelen vår og sikre en skalerbar og bærekraftig logistikkløsning for alle salgskanaler.

Den opprinnelige kapasiteten for e-handel vil være ca. 13 000 plukkede og pakkede plagg per produksjonstime. I tråd med våre bærekraftsambisjoner har vi høye miljøkrav til vårt lager med mål om å oppnå miljøsertifiseringen BREEAM-SE Excellent. Anlegget vårt vil også bli drevet av strøm fra solcellepaneler, noe som vil gjøre det mulig å levere strøm til både vår egen og andres virksomhet”, sier Johan Engen, Director of Logistics i Lindex.

LES OGSÅ: Lindex med beste resultat på 68 år: "En fremragende prestasjon"

Del artikkel: