Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

IT-partneren ett steg nærmere målet - bygger gigantisk solcellepark

Foto: Dustin
Linn Adine Andersen
linnadine@netthandel.no

Skal være klimanøytrale innen 2030.

ANNONSE

Den nordiske IT-partneren Dustin installerer nå et solcelleanlegg på drøye 2400 kvm ved sitt sentrallager utenfor Stockholm, som en del av sitt arbeid mot målet om å være klimanøytrale innen 2030.

Vi jobber løpende med å gjøre lageret enda mer klimasmart. Dette er et viktig steg mot selskapets bærekraftmål om null klimapåvirkning i verdikjeden innen 2030. På denne måten bidrar vi til produksjon av ny grønn strøm. Vi jobber hardt for å redusere utslippene på områdene der vi har mulighet til å påvirke i vår verdikjede, sier Henrik Lampa, bærekraftsjef i Dustin, i en pressemelding.

I tillegg til solcelleanlegget skal alle lysarmaturer skiftes ut med mer moderne LED-armaturer. Til sammen vil de nye lysarmaturene og solcelleanlegget senke Dustins behov for å kjøpe strøm med 30 prosent.

Swede Energy har oppført og installert solcelleanlegget på sentrallagerets eiendom, som eies av logistikkeiendomsaktøren Logicenters.

Det er veldig morsomt at vi nå kan sette dette solcelleanlegget i drift. Ikke minst fordi vi får gjennomføre dette prosjektet sammen med Logicenters, som er en spennende aktør med høye bærekraftmål. Denne solenergiinstallasjonen vil bli ytterligere et bevis på at Dustin jobber aktivt for å redusere sin klimapåvirkning, sier Markus Duseus, regionansvarlig i Soltech Energy Solutions, i pressemeldingen.

Solcelleanlegget vil bli satt i drift i november, og blir Sveriges største. Med dette vil nabolandets bestanddel av solcelleparker fordobles.

Dustin solgte i regnskapsåret 2020/2021 for nærmere 16 milliarder svenske kroner. Selskapet har rundt 2400 ansatte, og drøyt 90 prosent av inntektene deres kommer fra bedriftsmarkedet.

Del artikkel: