Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

IT-partneren leverer et sterkt første kvartal: ”Tilgjengelighet genererer høy tilvekst”

Thomas Ekman, administrerende direktør og konsernsjef i Dustin.
Linn Adine Andersen
linnadine@netthandel.no

"Vi har jobbet hardt"

ANNONSE

Dustin delte i dag morges sin rapport for første kvartal. Blant tallene finner vi en omsetningsøkning på 69 prosent, hvilket i hovedsak kan knyttes til deres oppkjøp av IT-forhandleren Centralpoint. Oppkjøpet fikk omsetningen til å stige til 6,24 milliarder svenske kroner fra 3,7 milliarder svenske kroner samme kvartal forrige år.

Dessuten viser et justert EBITA-resultat en økning fra 171 til 301 millioner svenske kroner.

Første kvartalet viser at tilgjengelighet og leveransekapasitet genererer høy tilvekst. Jeg er stolt over de sterke teamene på Dustin som, gjennom nært samarbeid med våre leverandører og partnere, har kunnet møte den etterspørselen våre kunder har på leveranse av rett produkt, programvare eller tjeneste, til rett tid og til rett pris, sier Thomas Ekman, administrerende direktør og konsernsjef i Dustin, i en pressemelding.

LES OGSÅ: Dustin ansetter bærekraftsjef: "Vil spille en viktig rolle"

Dustin har et brutt regnskapsår hvor det første kvartalet tar for seg månedene september, oktober og november 2021. Selskapet kan nå se tilbake på hva man mener ble en sterk innledning på det nye året.

Vi har jobbet hardt de siste årene med å automatisere våre innkjøp, vår prissetting samt vår logistikk – aktiviteter som gir resultat både på tilvekst og marginal. Den organiske tilveksten var 11 prosent og salget gikk opp til 6 247 (3 696) millioner kroner. Justert EBITA var 301 (171) millioner kroner, og EBITA-marginalen styrkes til 4,8 (4,6) prosent, avslutter Ekman.

Del artikkel: