Jernia har snudd – doblet nettsalget

"Vi skal gå foran"

Etter flere års strategisk satsing på modernisering av faghandelen, har Jernia lykkes med sin snuoperasjon og snudd underskudd til overskudd.

Lagarbeid lønner seg. Vi har jobbet langsiktig, med service og rådgiving i butikk, en effektiv nettbutikk og fokus på miljø og bærekraft. Vi har sett fremgang hvert år, og for 2020 endelig et stort pluss foran resultatet før skatt. Vi er mange Jernianere som gleder oss til å ta enda flere markedsandeler og videreutvikle gode, grønne konsepter, sier administrerende direktør Espen Karlsen, i en pressemelding.

Annonse

LES OGSÅ: Norges digitale ledere innen netthandel - her er topp 10 

For Jernia detalj AS, det vil si kjedens 79 butikker, endte 2020 med en omsetning på 1 milliard kroner, hvilket er opp fra 858 millioner kroner året før. Samtidig landet resultatet før skatt på 67,4 millioner kroner, som er en økning fra minus 19,9 millioner kroner.

Jernia AS, som i hovedsak består av grossistvirksomheten og nettbutikken, økte også omsetningen fra 843 millioner til over 1 milliard kroner. Resultatet økte her fra minus 21,9 millioner til et overskudd på 14,9 millioner kroner. Netthandelen på Jernia.no ble doblet og økte med 134 prosent.

Det har vært en tøff vår for alle i handelen, og vi er selvsagt spente på gjenåpningen. Med hage- og grillsesong foran oss, håper vi å etter hvert plukke opp igjen den gode trenden fra fjoråret.

Oppussings- og hyggeboom

Da pandemien brøt ut i mars 2020, skal omtrent all omsetning i Jernias butikker ha forsvunnet nærmest over natten. Det viste seg derimot ganske raskt at det norske folk ville bruke tiden hjemme til å gjøre det hyggeligere rundt seg. Det skal ha gitt et oppsving i alle kategorier, fra verktøy og maling, til grill- og matlagingsutstyr og alt til hagen.

Folk kommer til Jernia for gode råd. Det er lett å bestemme seg for å male, men vanskelig å bestemme hvilken farge man skal ha. Vi har satset stort på kompetanse og service. Vi har ikke bare fått flere kunder til butikken. Hver kunde handler mer, og er mer fornøyd med det de får. Dermed kommer de også oftere tilbake. Vi er spesielt fornøyde med veksten blant de yngre, sier Karlsen.

Klima og miljø har stått sentralt i Jernias omstillingsprosess, inkludert utviklingen i varesortimentet. Kjeden satser på "varer som varer", og jobber for enklere tilgang til reparasjon og reservedeler.

Hele varehandelen må bort fra bruk og kast-samfunnet og over til ta vare på-samfunnet. Vi skal gå foran. Fremover vil vi gjøre det like enkelt å leie verktøy, som å kjøpe nytt. Og vi skal utvikle enda flere tjenester som hjelper deg ta vare på det du har eller gjenbruke og gjenvinne det du ikke lenger bruker, sier Karlsen, og avslutter med:

Annonse

Abonner

Du går ikke glipp av nyhetsbrevet vårt?

Takk!