Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Jernia-sjefen om julehandelen: ”Tenk deg om”

Administrerende direktør i Jernia, Espen Karlsen.
Jernia
Linn Adine Andersen
linnadine@netthandel.no

"Dette er salg vi ikke ønsker"

ANNONSE

Til tross for at julehandelen er en av de viktigste periodene for retailbransjen kjører Jernia en litt annerledes kampanje i år. I denne oppfordrer ikke butikkjeden til kjøp, slik man vanligvis ser. Faktisk tvert i mot.

Som gammel kokk, med over 20 år i hotellbransjen, har jeg gått fra å servere folk til å hjelpe folk å lykkes på kjøkkenet hjemme. Det er mange hobbykokker der ute, og enda flere som ønsker å legge en ny gryte, en ny kjøkkenmaskin eller en ekstra kul bakebolle under treet til jul. Men behøver vi egentlig så mange harde pakker i år? Kan ikke onkel bruke den gamle stekepanna ett år til?, spør administrerende direktør i Jernia, Espen Karlsen, i pressemelding.

Denne jula slår Jernia-sjefen et slag for lokalmiljøet, og ber alle som handler julegaver om å tenke seg om to ganger. Kjøp heller gavekort hos din lokale restaurant, oppfordrer han.

Nå er vi inne i den perioden vi ser mange impulskjøp, og mange kjøper bare for å kjøpe noe. Dette er salg vi ikke ønsker, og derfor kommer vi med vår appell. Tenk deg om to ganger før du kjøper flere harde pakker. For at vinterens og vårens matopplevelser kan nytes på en restaurant i nabolaget, må du handle nå, sier administrerende direktør i Jernia, Espen Karlsen, i en pressemelding.

LES OGSÅ: Jernia med ny nettløsning: "Har allerede behandlet et stort antall ordre"

Karlsen bekymrer seg for de lokale restaurantene som sliter med omsetningen som følge av coronaviruset og restriksjonene som følger med. Han peker på at 1 av 4 serveringssteder hadde stengt i slutten av november, og at 40 prosent hadde planer om oppsigelser.

Om vi flytter noe av årets julebudsjett fra ting folk egentlig ikke trenger til middagsopplevelser alle kan ha glede av, kan vi samtidig gi tusenvis av restaurantarbeidere troen på fortsatt jobb over nyttår. Det er dobbelt julegave, det, sier Karlsen.

Del artikkel: