Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Jollyroom åpner butikk i Oslo: “Lett etter det rette lokalet i lang tid”

Mattias Jacobsson, adm. direktør i Jollyroom.
Linn Adine Andersen
linnadine@netthandel.no

Åpner dørene i april.

ANNONSE

Nå er det endelig dags – Jollyroom åpner sin første butikk utenfor Sverige, nemlig i Norges hovedstad. I april åpnes dørene til den 400 kvadratmeter store butikken i Ullevålsveien i Oslo sentrum. Butikkåpningen er en del av selskapets langsiktige strategi om å utvide muligheten for fysiske møter med kunder i alle de nordiske hovedstedene.

Jollyroom har vært til stede i det norske markedet siden 2012 gjennom sin e-handelvirksomhet. Barne- og babygiganten har tidligere uttalt en forventning om at Norge skal stå for en tredjedel av selskapets omsetning i løpet av 2023.

Endelig får vi mulighet til å møte våre norske kunder fysisk. Vi har lett etter det rette lokalet i lang tid og gleder oss veldig til åpningsdatoen, sier Mattias Jacobsson, administrerende direktør på Jollyroom, i en pressemelding torsdag.

Jacobsson tok over stafettpinnen som administrerende direktør på Jollyroom i 2021 da gründeren Ole Sauar ga seg og inntok rollen som styreformann. Sauar kontroller i dag selskapet med en eierandel på 51 prosent. De resterende 49 prosentene eies av Egmont.

Vil preges av digitale innslag

Jollyroom kan vise til gode resultater hva gjelder butikkåpninger i Sverige. I 2020 åpnet man butikken på Kungens Kurva og kort tid etter fulgte utstillingslokalet på 3000 kvadratmeter i forbindelse med selskapets flytting til "Campus Jollyroom" i Gøteborg.

Bransjen har vært kraftig rystet av et flertall rekonstruksjoner og konkurser på nordisk basis de siste årene. Vi har merket en nedgang generelt, men har generert vekst både i fysiske butikker og på strategisk viktige områder som barnevogner og bilstoler, sier Jacobsson.

Oslo-butikken vil i likhet med andre Jollyroom-butikker fungere som et supplement til e-handelen og skal ifølge selskapet preges av digitale innslag for å tilby fleksibilitet og inspirasjon.

De fysiske butikkene skal skape verdi for kundene våre og gi oss enda mer innsikt for å forbedre forretningsmodellen vår ytterligere. Vi vil mest sannsynlig åpne flere butikker i fremtiden, avslutter Jacobsson.

Del artikkel: