Jotun trekker seg ut av Russland: “Leit at konklusjonen ble å selge”

De ansatte har vært Jotuns hovedprioritet.

I begynnelsen av mars stengte Jotuns fabrikk i Russland dørene. Siden den gang har selskapet vært mye frem og tilbake, men løsningen er altså blitt å selge selskapet og forlate landet.

Det er det russiske industrikonsernet Atomstroykomplex som har kjøpt opp Jotuns datterselskap i Russland. I går overtok disse virksomheten, de ansatte og alle eiendeler.

Annonse

Vi har jobbet med å finne en løsning for vår virksomhet i Russland siden slutten av februar. Det har blitt mer og mer utfordrende å operere i landet under sanksjonsregimene, og vi innser at situasjonen ikke vil endre seg i nær fremtid. Våre ansatte har vært vår hovedprioritet, og flere alternativer har blitt evaluert de seneste månedene.

Vi synes det er leit at konklusjonen ble å selge selskapet. Vi tror vi har funnet en god løsning for våre ansatte under eierskap av Atomstroykomplex, sier Morten Fon, Jotuns konsernsjef, i en pressemelding.

Jotun har valgt å ikke offentliggjøre transaksjonssummen. Atomstroykomplex er et 27 år gammelt selskap som består av entreprenørselskaper, produksjonsanlegg for byggematerialer, en flåte av oppdaterte kjøretøy og maskiner for veibygging, designkontorer m.m.

Oppkjøpet av Jotuns datterselskap skal være et strategisk grep som man forventer vil bidra til ytterligere vekst og positiv utvikling for både eiere og ansatte, opplyser Atomstroykomplex.

Jotun har i dag over 9 800 medarbeidere, hovedkontor i Sandefjord og avdelingskontorer og distributører i over 100 land. I 2018 omsatte Jotun totalt for 17,7 milliarder kroner.

 

Abonner

Du går ikke glipp av nyhetsbrevet vårt?

Takk!