Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Julehandelen fortsetter å vokse på nett: ”Vi ser mye av det samme”

markedsdirektør i Klarna Norge, Thomas Elvestad.
therese.karlsrud.haugen

”Black Week og julehandelen har nærmest gått i ett”.

ANNONSE

Etter en rekordstor vekst i løpet av Black Week, fortsetter den kraftige veksten på nett i desember. Det viser ferske tall fra Klarna.

Omsetningsstatistikk fra mer enn 7100 norske nettbutikker som benytter seg av Klarnas betalingsløsninger viser at salget økte hele 48 prosent i de to første ukene av årets siste måned, sammenlignet med samme periode i fjor.

Det er helt åpenbart at mange nordmenn har tatt innover seg myndighetenes smittevernråd og i langt større grad enn i fjor har unnagjort deler av julehandelen på nett. Selv om netthandelen vokste også før pandemien, har størrelsen på veksten høyst sannsynlig sammenheng med den spesielle situasjonen vi er i nå, sier markedsdirektør i Klarna Norge, Thomas Elvestad, i en pressemelding.

Klarnas tall tyder på at handletrykket på nett vokste mest i dagene rett etter Black Week, men også i den påfølgende uken etter det var trykket på netthandelen stort.

Oslo på toppen

Innbyggerne i Oslo har i julehandelsperioden hatt den største veksten innen netthandel. Her har veksten i omsetningen økt med hele 66 prosent.

De mest populære varekategoriene er underholdning (som bøker, spill, film og musikk) smykker og accessoirer (lommebøker, vesker, smykker og lignende) og barneprodukter (som leketøy, barneklær og tilbehør). Dette skiller seg fra Black Week, da elektroniske produkter var aller mest populært.

Vi ser mye av det samme handlemønsteret på nett i julehandelen så langt som vi så i Black Week. Innbyggerne i Oslo, som har det beste utvalget av fysiske butikker, har økt sin netthandel mest. Selv om netthandelen i hovedstaden har hatt en økning over flere år, skyldes nok de store utslagene vi ser nå pandemien og tiltakene som er innført, sier Klarnas markedsdirektør.

"Markant høyere salg i Black Week"

Samtidig viser omsetningsstatistikken at Black Week-uken også i år var mer enn 2,5 ganger så stor (+168 %) som førjulshandelen på nett var den første hele uken i desember (7.– 13. desember).

Vi vet at hele ni av ti nordmenn oppga at de skulle kjøpe julegaver i løpet av Black Week. Nærmere 30 prosent sa de skulle handle alle eller størstedelen av sine julegaver allerede da. Det er mye som tyder på at Black Week og julehandelen nærmest har gått i ett, men med et markant høyere salg i Black Week, sier markedsdirektør i Klarna Norge, Thomas Elvestad.

Del artikkel: