Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Julehandelen ga Elkjøp en vekst på syv prosent

Fredrik Tønnesen, administrerende direktør i Elkjøp Norge.
Elkjøp Norge
Linn Adine Andersen
linnadine@netthandel.no

Starter 2020 med en vekst på 10 prosent.

ANNONSE

Elkjøp spådde elektroniske produkter som julens mest populære gaver, samt ventet de en jevn strøm av kunder siste halvdel av desember. Denne uken gikk Elkjøp ut med tallene for julehandelen 2019. Selskapet ender med en vekst på 7 prosent i både november og desember, noe den administrerende direktøren Fredrik Tønnesen er veldig fornøyd med.

Han forteller at en del av suksessoppskriften var god tilgjengelighet på populære produkter i butikk og på nett, og roser salgssjefene for sterke kampanjer.

Salgssjefene hos oss hadde i tillegg planlagt meget gode og sterke kampanjer, som traff perfekt i kundenes øyne. Jeg må også få lov til å fremheve den innsatsen som alle 4000 Elkjøpere har gjort i denne perioden, som er ekstremt travel. Her gikk alle ansatte den ekstra mila og har gått inn for å gjøre kundene våre fornøyde, sier Tønnesen til Ehandel.

LES OGSÅ: Eie eller leie? Klar trend blant unge forbrukere

Starter året med vekst på 10 prosent

Elkjøp er størst i Norden innen forbrukerelektronikk og omsatte for 18,7 milliarder kroner det første halvåret av regnskapsåret 2019/2020. De opplever nå en pangstart på det nye året, og selv beskriver Tønnesen januarmåneden som "ekstremt bra".

I januar og februar vokser vi med over 10 prosent mot samme periode i fjor. Dette skyldes nok en god miks av sterke kampanjer, god tilgjengelighet på varer, samtidig som det er en ærlig sak at også været har en rolle som spiller inn. Når vi opplever lite snø og mye regn, gir dette rom for flere inne-aktiviteter og gjør at elektronikk er i vinden som aldri før, sier Tønnesen.

For å opprettholde den gode trenden videre i 2020 vil de fokusere på forbedring ved rett opplæring og kompetanseheving, samt å fortsette å ha kunden i fokus.

Nå har vi god driv og den skal vi opprettholde i de kommende månedene. Fart og volumvekst har alltid vært nøkkelen til suksess for oss, sammen de mest kompetente menneskene i bransjen. Det ligger i ryggmargen vår, det skal vi aldri endre, avslutter Tønnesen.

LES OGSÅ: Samlet handelskvinner til nytt event i Oslo

Del artikkel: