Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Juni ble rekordmåned for netthandelen

therese.karlsrud.haugen

Slik handlet nordmenn på nett i sommer.

ANNONSE

Statistikk fra Klarna viser at juni er måneden hvor det ble lagt igjen mest penger på nettet. Sammenlignet med en gjennomsnittsdag i årets første syv måneder, ble det handlet for hele 19 prosent mer i juni.

Fra et allerede rekordhøyt nivå har netthandelen holdt seg høy, også etter at koronatiltakene ble noen færre. Juni er så langt den måneden i 2020 hvor nordmenn har lagt igjen mest penger på nett. Også i juli har aktiviteten vært høyere enn vanlig, sier markedsdirektør i Klarna Norge, Thomas Elvestad, i en pressemelding.

Det henger trolig sammen med at flere enn vanlig tilbragte sommeren hjemme eller på Norgesferie.

I juni var kategorien som økte mest smykker og andre accessories. Dette salget var også 22 prosent høyere enn den samlede veksten i netthandelen de foregående månedene i 2020.

Feriepengene har nok i større grad gått til shopping fremfor sommerferie i Syden. Med mer tid hjemme har også mange prioritert å hygge seg. I juli var erotiske artikler den kategorien med størst vekst. Dette salget økte med hele 39 prosent mer enn den samlede gjennomsnittlige netthandelsveksten var i årets fem første måneder, sier Elvestad.

Rapporten viser også at nordmenns handlevaner forandret seg i sommer. Bruken av mobil til netthandel økte med 13 prosent. De gjennomsnittlige kjøpene ble noe dyrere enn tidligere i år, og flere skal ha lagt netthandlingen til perioden mellom klokken 03 på natten og 12 på dagen. Menn har også handlet mer på nett enn de har gjort tidligere i år i løpet av sommeren.

Del artikkel: