Junkyard satser i Norge – sier opp halve Göteborg-teamet

"Har vært utfordrende"

Junkyard sliter med store kostnader og tap. Antallet ansatte på kontoret i Göteborg skal halveres og årsaken skal være en større satsing i Norge. Dette melder svenske Breakit.

Etter at Varner kjøpte opp streetwear- og skatebutikken i 2019 har man gjennomgått store endringer som forståelig nok koster.

Annonse

Den store transformasjonen Junkyard har gjennomgått i 2021 med lagxrflytting, helt ny IT-infrastruktur samt rebranding av 26 fysiske butikker, har naturligvis vært utfordrende. Det hadde en negativ effekt rent operativt gjennom flere måneder, hvilket påvirket både omsetning og kostnader. I tillegg innebærer forandringene vi har gjennomført at betydelig engangskostnader har belastet oss, forteller Jonas Moberg, Brand Director i Junkyard, til Breakit.

Han forteller ikke hvor stort tapet i 2021 ble, men er tydelig på at store kostnader vil dra ned resultatet. Etter et år med økt omsetning i 2020, som endte på 349 millioner kroner, endte samtidig resultatet med tap på 5,3 millioner kroner. I 2021 valgte Varner-gruppen å legge ned kleskjeden Urban og omprofilere alle deres 26 butikker i Norge til Junkyard-butikker.

LES OGSÅ: Varner-eide Junkyard åpner 26 butikker i Norge

Ifølge avisens kilder fikk de ansatte på Göteborg-kontoret i begynnelsen av mars beskjeden om at kun 14 av de 38 ansatte får bli, dette etter nok et dårlig år i 2021 med en svak start på 2022. Moberg forklarer at de ønsker flere av disse ansatte over til kontoret i Norge.

Det stemmer at vi kutter ned til 14 personer på kontoret i Göteborg. Det har også vært et ønske fra selskapets side at medarbeiderne i Göteborg skal anslutte seg til kontoret i Norge da vi bygger opp en sterk organisasjon der og vil flytte kompetanse som allerede finnes i selskapet.

Abonner

Du går ikke glipp av nyhetsbrevet vårt?

Takk!