Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Jysk med ny salgsrekord - omsatte for 44 milliarder kroner

Jan Bøgh, daglig leder i Jysk Nordic.
Izabella Borowska

Forventer konsekvenser av pandemien.

ANNONSE

Tallene for Jysk sitt regnskapsår 2019/2020 er klare og den danske møbelkjeden kan feire med ny salgsrekord.

Konsernets omsetning landet på 30,5 milliarder danske kroner, hvilket tilsvarer 43,8 milliarder norske kroner og en økning på 7,6 prosent sammenlignet med året før.

Jysk Norge rapporterte allerede i juni at de opplevde rekordomsetning, med vekst både i butikk og på nett. Nå forklarer administrerende direktør Jan Bøgh at det trolig er coronapandemien som har hatt positiv effekt på salget.

Det er definitivt mange som har valgt å bruke feriekontoen til å kjøpe møbler til hus og hage, som naturlig nok har hatt positiv påvirkning på salget hos Jysk, sier han i en pressemelding.

Jeg er veldig fornøyd med at vi, til tross for et år med store utfordringer, har lykkes med å øke omsetningen med 7,6 prosent. Det kommer av gode resultater før viruset rammet Asia og Europa samtidig som vi så en markant økning i salget når vi åpnet våre butikker igjen.

Det siste året har kjeden åpnet 106 butikker globalt og frem til den 1. september 2021 sikter man seg inn på å åpne ytterligere 150 nye enheter. Det er dog ikke like mange som de hadde tenkt før pandemien.

Coronaviruset har forårsaket betydelige ekstrakostnader på en rekke områder. På den andre siden har situasjonen også ført til at vi har måttet stoppe opp en rekke investeringer, som vi ikke kunne gjennomføre på grunn av karantene. Derfor har vi ikke åpnet så mange butikker som vi hadde planer om, sier han og legger til:

Ettersom de europeiske regjeringene har støttet økonomien frem til nå, er det mange virksomheter som enda ikke har merket de økonomiske konsekvensene som coronakrisen har ført med seg. Jeg forventer at dette vil merkes i høyere grad nå. Om arbeidsledigheten skulle øke, vil det såklart også få konsekvenser for forbruket, hvilket også vil merkes for Jysk.

Det endelige resultatet for regnskapsåret 2019/2020 vil bli kommunisert først om noen måneder. I følge Jan Bøgh kommer konsernet til å levere et positivt resultat.

Del artikkel: