Kappahl og Gina Tricot inngår bærekraftsamarbeid – ”nøkkelen for å lykkes”

Det svenske initiativet NEST gir mange muligheter.

De to moteaktørene inngår et samarbeid for en bærekraftig tekstil- og moteindustri. Initiativet NEST (New Entrepreneurship for a Sustainable Textile Industry) er en nasjonal satsing i Sverige, som skal sikre entreprenører en unik mulighet til å kunne bidra i omstillingen av tekstil- og moteindustrien på vei mot en mer bærekraftig bransje.

Kappahl vil støtte bærekraftig innovasjon og entreprenørskap. Vi ser at profesjonell støtte til forretningsutvikling er en nøkkel for å kunne lykkes, og at NEST er en god partner for nettopp dette, sier Sandra Roos, Vice President Sustainability Kappahl, i en pressemelding.

Annonse

Gina Tricot og Kappahl vil gå inn som partnere i NEST. De ser begge både fordeler for miljøet, men også muligheter for nye forretningsmuligheter.

Gina Tricot er veldig fornøyde med å kunne støtte NEST i deres viktige arbeid, å få muligheten til å samarbeide med startups innen tekstil og bærekraft er en viktig strategi og hjelp for oss i både utfordringer og muligheter i vår verdikjede, sier Emma Garrote, Global Production og Bærekraftsjef i Gina Tricot.

"Direkte avgjørende"

Initiativet NEST er etablert av Borås INK, eXpression Umeå, Sting og xPlot. Med støtte fra Sveriges Innovasjonsmyndighet Vinnova, Tekstilhøyskolen i Borås og bransjeorganisasjonen TEKO, skal NEST i løpet av våren lansere et eget program for bedriftsutvikling med workshops for entreprenører som sitter på idéer for en mer bærekraftig tekstilindustri.

Under en pitch-finale skal en vinner kåres. Vinneren stikker av med 300 000 kroner til videre finansiering av idéutarbeidelse, samt støtte av arrangørene. Som partnere i NEST vil Gina Tricot og Kappahl nå få sitte i juryen som er med å kåre vinneren.

Jeg er stolt over at Gina Tricot og Kappahl ønsker å være med. Det er direkte avgjørende for å kunne klare bærekraftsomstillingen at etablerte selskaper og startups samarbeider. For tiden har vi ytterligere dialog med etablerte selskap fra andre bransjer med det formål å åpne et tverrindustrielt samarbeid, sier Simon Hjelte, programansvarlig for NEST.

Abonner

Du går ikke glipp av nyhetsbrevet vårt?

Takk!