Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Kicks etablerer nordisk omnilager: “Vil fremtidssikre virksomheten”

Slik skal Kicks nye omnilager se ut.
Linn Adine Andersen
linnadine@netthandel.no

Lageret vil romme 29 000 kvadratmeter.

ANNONSE

Skjønnhetskjeden Kicks veksler opp med nytt, høyautomatisert omnilager i Rosersberg utenfor Stockholm. Kjeden, som per i dag er ledende innen sin nisje, planlegger et lager av størrelsen 29 000 kvadratmeter hvor både vareforsyningen til butikk og deres e-handel skal håndteres.

Sammen med det nylanserte løsningen for å plukke e-handelsordre i fysisk butikk skal det nye lageret sørge for korte og raske leveringstider på Kicks markeder i Norge, Sverige og Finland. Lagersatsingen skal være selskapets største investering noensinne.

"Kraftig forbedring"

Det nye lageret forventes ferdigstilt og klart til drift innen begynnelsen av 2024. Prislappen lyder 200 millioner kroner og investeringen begrunnes med behovet for å sikre en effektiv, skalerbar og bærekraftig logistikkløsning på selskapets samtlige markeder.

Vårt nye lager vil fremtidssikre Kicks virksomhet og det er gledelig at implementeringen går i følge planen. Automasjonsløsningen, som er basert på den nyeste teknologien, vil gi oss en kraftig forbedring i produktivitet og skalerbarhet for å støtte en fortsatt lønnsom vekstreise mange år fremover. Neste viktige milestolpe er når vi begynner installasjonen av automasjonen i lageret i november, sier David Heeroma, COO i Kicks, i en pressemelding.

Per nå har Kicks 230 butikker i Norge, Sverige og Finland, i tillegg til sin e-handel, hvor man fører 30 000 produkter fra over 300 ulike varemerker. Bærekraft er også på Kicks' lepper, og det påpekes dessuten hvilken rolle det nye lageret har i deres bærekraftsarbeid.

Vi er glade for å være en del av Kicks suksesshistorie og det samarbeidet som det her prosjektet innebærer. Omnilageret vil bygges med høye bærekraftsambisjoner og klassifiseres med miljøsertifiseringen BREEAM-SE Excellent. Blant annet vil det drives av strøm fra solpaneler og ha mulighet for lading av el-bil, sier Joakim Hedin, administrerende direktør i Bockasjö, en av samarbeidspartnerne i byggeprosjektet.

 

Del artikkel: