Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Kid bikket milliarden - netthandelen opp 150 prosent

therese.karlsrud.haugen

Den svenske virksomheten falt.

ANNONSE

Tallene fra fjorårets siste kvartal og hele året 2020 er nå talt opp for interiørkjedene Kid og Hemtex. I følge kvartalsrapporten økte det justerte driftsresultatet til 283 millioner kroner i fjerde kvartal 2020, mot 219 millioner kroner i samme periode året før. Omsetningen økte samtidig med 6,6 prosent til 1,1 milliarder kroner.

Når konsernet oppsummerer hele året meddeler de at netthandelen økte med 151 prosent i 2020 og nå står for 8,9 prosent av den totale omsetningen. For hele året skal den totale omsetningen for Kid-konsernet (Kid og Hemtex) ha landet på 2,9 milliarder kroner, en økning fra 2,3 milliarder kroner i 2019.

LES OGSÅ: Nettsalget skyter fart etter lockdown - "en svært krevende situasjon"

Kid kjøpte opp Hemtex i 2019. Den svenske kjeden skal ha hatt god vekst gjennom 2020, men ble påvirket av corona-nedstenging i Sverige på slutten av året. I tillegg til at man stengte ulønnsomme butikker skal dette ha gjort gjort at den sammenlignbare veksten svekket seg med 1,9 prosent.

Siden 22. januar har norske myndigheter også stengt ned deler av detaljhandelen i Norge. I den forbindelse holdes 47 Kid-butikker nå stengt.

Del artikkel: