Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Kjøkkenkjedene investerer i netthandel - ”skal styrke vår markedsposisjon”

therese.karlsrud.haugen

Sikter mot 250 millioner kroner på nett i år.

ANNONSE

Når man må holde seg mest mulig hjemme blir det både mer tid til å lage mat og gjøre det hyggelig i huset. For kjøkken- og interiørkjedene Kitch'n og Tilbords resulterte det i en god vekst under pandemiåret.

For Kitch'n økte omsetningen med totalt 16 prosent til 1,3 milliarder kroner i omsetning, mens Tilbords opplevde en økning på 12 prosent til 438 millioner kroner.

Vi har hatt et godt år med fin vekst i butikkene og veldig bra på nett, forteller Odd Sverre Arnøy, daglig leder i Kitch'n/Tilbords, til Ehandel.

Under året skal netthandelen for de to kjedene ha omsatt for 170 millioner kroner av den totale omsetningen, noen man forventer at vil øke kraftig i år. I den forbindelse har selskapet kjøpt Autostore-løsning fra Element Logic.

Vi har kommet til et skjæringspunkt hvor automatisering av nettbutikkene i Norge gjør en slik investering lønnsom. Nettomsetningen for Tilbords og Kitchn var i Norge i år 2020 170 millioner og vi forventer at omsetningen i år 2021 blir på ca. 250 millioner kroner. Tilsvarende forventer vi at Klikk & Hent-omsetningen overstiger 200 millioner kroner.

Vil investeringen i robotteknologi berøre de ansatte?

Vi forventer å beholde antall ansatte i nettbutikkene på dagens nivå, det vil si at investeringen i Autostore vil øke vår kapaisitet betydelig med samme antall ansatte.

Kjedene er to av mange selskaper som har måttet midlertidig stenge ned butikker, både under første lockdown for snart ett år siden og den siste lockdownen i år. Siden 22. januar har kjøpesentre og varehus i enkelte områder vært stengt, med unntak av blant annet matbutikker og apotek. Onsdag denne uken ble det klart at disse tiltakene forlenges i Oslo.

Arnøy forventer at den totale omsetningen i januar og februar vil være noen prosent lavere i år enn i fjor, men meddeler at de har klart å kompensere for noe av omsetningen gjennom åpne butikker og på nett.

Vi har hatt stengt i gjennomsnitt ca. 60 butikker hvor alle ansatte har vært permittert. Fra og med torsdag 11. februar har butikkleder jobbet 3,5 timer hver dag for å kunne håndtere Klikk & Hent ordrer. Omsetningen i de resterende butikkene har kompensert noe for nedstengte butikker. Det samme har omsetningen i nettbutikkene. Totalt forventer vi at omsetningen i januar/februar blir ca. 5 % lavere enn i år 2020.

Vil ikke stenge butikker

Kitch'n har i dag 144 butikker i Norge og 25 butikker i Sverige, mens Tilbords har 71 butikker i Norge. Under 2020 har begge kjedene åpnet én ny butikk hver. Til tross for sterk vekst i netthandelen og investeringer i Autostore ønsker selskapet fortsatt å beholde alle de fysiske butikkene som de har i dag, med mindre leieprisene skulle bli for høye.

Vi har ingen planer om å stenge noen butikker. Dialogen med huseierne avgjør om vi vil stenge butikker fremover. Fornuftige husleier i forhold til omsetningen vil være avgjørende om vi velger å stenge butikker.

Fremover er planene for 2021 å satse ytterligere på nettbutikkene, Klikk & Hent samt utvide nettsortimentet som kan bestilles i butikk.

Dette vil være våre hovedsatsinger i år 2021. Vi har en positiv forventning, hvor vi skal styrke vår markedsposisjon og sikre en videre lønnsom drift, avslutter Arnøy.

Del artikkel: