Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Kjøp & Hent-forbud oppheves: ”Det er positivt”

Foto: Biltema
therese.karlsrud.haugen

Biltema-tjeneste får åpne igjen.

ANNONSE

Etter at den britiske virusvarienten ble påvist i Norde Follo for litt over en uke siden, ble det innført nye smitteverntiltak på Østlandet. Som en følge av dette har store deler av detaljhandelen måtte lukke dørene og i Nordre Follo ville man også holde Kjøp & Hent-ordninger stengt ut januar.

Biltema, som har et av sine varehus på Sofiemyr i Follo med Kjøp & Hent, reagerte på påbudet og uttalte at de var sterkt uenige i forskriften. Med deres løsning kan kundene bestille varene på nett og få dem levert i bilen utenfor butikken.

LES OGSÅ: Forbyr Kjøp & Hent: "Vi er sterkt uenige"

Drive-In løsningen bidrar til at vi kan holde driften i gang, unngår permitteringer og holder handelen innenfor kommunegrensen - helt etter de fleste kommuners ønske, og er i tillegg mye mer smittevernvennlig enn både take-away løsninger og postordre, sa daglig leder i Biltema Norge, Dag Bergby, til Østlandets Blad i forrige uke.

Denne uken har forbudet mot Klikk & Hent blitt opphevet i Nordre Follo. Regjeringen har også presisert at butikker kan holde åpent for avhenting av forhåndsbetalte varer, når utlevering kan skje på smittevernfaglig og forsvarlig vis. Det er Biltema glade for.

Vi åpnet kjøp & Hent i Follo i går, og det tenker vi er positivt for kunder som har behov for varer og ønsker å handle lokalt. Samtidig kan flere av våre ansatte gå tilbake på arbeid, sier Monica Videm, kommunikasjonsrådgiver i Biltema, til Ehandel, og legger til:

Tjenesten vår er veldig bra og helt kontaktløs, kundene bestiller og betaler på biltema.no. Når varehuset har mottatt bestilling og plukket varer, og gjort de klar til henting får kundene sms/Mail om at ordre er klar. Når kunden ankommer parkeringsplassen til varehuset skriver de inn bilnummer link i sms de har fått og ansatte kommer å leverer ordren rett i bagasjerommet til kunden, forklarer Videm.

"Håper ikke dette blir langsiktig"

Til tross for at regjeringen har åpnet for noen lettelser, må kjøpesentre og varehus i  såkalte ring 1 og ring 2 fortsatt holde stengt frem til midten av februar. Enkeltstående butikker får imidlertid lov til å holde åpent.

Vi følger de regler og føringer som kommer fra myndighetene, og sånn må det selvfølgelig være. Vi er som alle andre som må stenge er påvirket, og håper selvsagt at dette ikke blir langsiktig. Det viktigste er å slå tilbake smitten slik at alle kan komme tilbake til en mer normal hverdag, avslutter Videm.

LES OGSÅ: Handelsstoppen fortsetter: "Vi taper over én million daglig"

Del artikkel: