Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Kjøpesentre i hovedstaden må fortsatt holde stengt

therese.karlsrud.haugen

"Tar sikte på å åpne i løpet av de neste ukene"

ANNONSE

Oslo kommune har på grunn av muterte virus vært underlagt strenge nasjonale tiltak, men nå kan byrådsleder Raymond Johansen ta tilbake kontrollen.

Selv med svært strenge tiltak står vi i en situasjon der smitten stiger, sier Raymond Johansen, under dagens pressekonferanse.

I dag har Byrådet lagt frem hva som vil skje i hovedstaden fremover. Til tross for noen lettelser for barn og unge må kjøpesentre, treningssentre og sjenking forbli stengt. For handelsstanden betyr det at det fortsatt bare er noen få butikker som får holde åpent på kjøpesenter, som apotek og matbutikker.

Vi tar sikte på at kjøpesenter kan åpne i løpet av de neste ukene, sier byrådslederen.

Det er opp til hver kommune å avgjøre om det er behov for å innføre strengere lokale tiltak. Det er derfor flere kommuner rundt Oslo som nå åpner kjøpesentre og sjenking fra og med torsdag.

"Blir ikke smittet i butikker"

Virke har tidligere sagt at de savner dokumentasjon fra myndighetene når det gjelder effekten av stengte kjøpesenter og varehus. Organisasjonen har lenge pekt på at særlig sko- og klesbutikker, som har slitt i lang tid, kan komme til og måtte stenge dørene for godt.

Smittesporingen i, blant annet, Oslo har vist at vi ikke blir smittet i butikker og på restauranter, men i hjemmet.  Vi er i dialog med myndighetene for å få til en trygg gjenåpning, sa Harald Jachwitz Andersen, direktør for Virke Handel, til Ehandel i forrige uke.

Del artikkel: